Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Mørbradbøf i gorgonzolasauce med sauteret grønt

Mørbradbøf i gorgonzolasauce med sauteret grønt, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Gryderet - Gryderetter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinemørbrad i stykker

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Mørbradbøf i gorgonzolasauce med sauteret grønt, billede 4 Mørbradbøf i gorgonzolasauce med sauteret grønt, billede 1 Mørbradbøf i gorgonzolasauce med sauteret grønt, billede 2 Mørbradbøf i gorgonzolasauce med sauteret grønt, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Svinemørbrad, afpudset
20 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 spsk. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   
  Sauce:
2 Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
2 Skalotteløg 1 mellemstort skalotteløg vejer ca. 25 gram.
20 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
300 gram Gorgonzola
5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Basilikum, tørret
   
  Grønt:
900 gram Squash 1 mellem squash vejer ca. 300 gram.

1 dl. revet squash vejer ca. 70 gram.
1 bdt. Forårsløg 1 bdt. (bundt) forårsløg vejer ca. 150 gram, heraf bruges ca. 100 gram.
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
30 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 bdt. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
   
500 gram Båndpasta, frisk
   


Opskrift:

Puds mørbraden af for hinder. Skær den på skrå i 2-3 cm. skiver og pres dem let med snitflade opad. Steg mørbradbøfferne 2-3 minutter på hver side. Drys med salt og peber. Bøfferne holdes varme.

Gorgonzolasauce:
Skær peberfrugt og løg i små terninger og svits i smør i en gryde. Tilsæt gorgonzola i mindre stykker og lad den smelte under omrøring. Tilsæt fløde og lad saucen koge nogle min. Smag til med basilikum, salt og peber. Pisk saucen godt igennem. Server bøfferne i saucen.

Sauteret grønt:
Halver squashen og skær den i 1 cm tykke skiver på skrå. Skær forårsløg i ca 5 cm lange stykker på skrå således at der kommer lidt af toppen med på det sidste stykke. Hvidløget hakkes.

Sauter grønsagerne i smør i en dyb pande i 3-4 min. Smag til med salt. Drysses med persille inden servering.

Server med frisk kogt pasta.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (69 stemmer)

Opskriften er vist 109963 gange,
og udskrevet 6946 gange.


Energi:
KJ total 22006 (5239 kcal)
KJ pr. Pers. 5501 (1309 kcal)
Vægt ialt 3406 gram
Vægt pr. Pers. 851 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 646 KJ (153 kcal)
Protein 7.2 gram
Fedt 13.0 gram
Kulhydrat 10.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2012-10-14 22:31:51
Helt perfekt ret! Har lavet den mange gange efterhånden og den er et hit hver gang!


Pia  -  2010-10-17 15:45:47
Suuper ret. Et godt tip madfløde på 18% og lidt cognac i saucen uden din mand ser det :-) det sætter prikken over i'et. Og der findes milde gorgonzola oste.


sus  -  2008-10-24 13:46:56
lækker ret der kan forberedes i god tid.


Heidi=)  -  2008-08-04 10:31:08
MUMS MUMS MUMS.... Det er bare for godt!!!!!!!!! Prøvede denne ret i lørdags og blev total overrasket. Kan ikke finde ord. Prøvede forslag fra Jane med knap så meget gorgonzola og mild ostesauce. Retten blve bare perfekt.


Jane  -  2007-10-20 19:01:17
Dejlig og velsmagende ret. Hvis man vil undgå at den bliver så fed, kan man nøjes med 150 g Gorgonzola og i stedet for 5 dl. piskefløde bruge 2-3 dl. madfløde og ½ karton af Karolines milde ostesauce. Det smager herligt alligevel og er ikke nær så fedt. Server også frisk flûte til.


lis  -  2007-10-11 08:53:41
gæsterne var vilde med denne ret især saucen


sc  -  2007-06-28 11:00:06
Er gorgonzola stærk eller kommer retten til at få en "underlig" smag? Kender kun MEGET mild ost, men denne lyder spændende


Tove  -  0000-00-00 00:00:00
lyder lækker , skal prøves


Nalle  -  0000-00-00 00:00:00
velbekommen for jeg skal have det nu .


marianne.v.moeller  -  0000-00-00 00:00:00
Lyder bare så godt - måske ikke så slankende med piskefløde og gorgonzola, men alt godt feder - - - næsten.


Molly  -  0000-00-00 00:00:00
den er virkelig god 93 mennesker kan ikke tage fejl


peter  -  0000-00-00 00:00:00
mundvandet løber


michael  -  0000-00-00 00:00:00
det er rigtig guf


Lis  -  0000-00-00 00:00:00
Virkelig god, prøv at tilsætte lidt citronsaft i saucen, og sauter forårløg til sidst, så de er sprøde


Jørn  -  0000-00-00 00:00:00
Lækker, og let at lave


Pia  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg har prøvet den-superlækker!


Helle  -  0000-00-00 00:00:00
mums lyder lækkert og nemt


jens  -  0000-00-00 00:00:00
lyder godt


!!  -  0000-00-00 00:00:00
SUPER !!!!