Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Bradepandekage med rabarbermarengs 05

Bradepandekage med rabarbermarengs 05, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 10 Pers.

Kager i formRet : Kager i form - Bradepandekage

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Nej

Indsendt af : aihsoren

Indsendt :



Ingredienser:
 Dej:
175 g.smør
150 g.sukker
2 spsk.vaniljesukker
1 knsp.salt
3 æggeblommer
250 g.hvedemel
2.5 tsk.bagepulver
1 dl.mælk
 
 Marengs:
3 æggehvider
200 g.sukker
400 g.rabarber
100 g.pecannødder
1 spsk.smør til at smøre formen
2 spsk.sukker til at drysse over formen
 
Opskrift:
Lav dejen ved at røre smør, sukker, vanillesukker, salt og æggeblommer sammen til konsistensen er cremet. Bland hvedemel og bagepulver sammen lidt af gangen, og rør det derefter sammen med mælken.

Smør en kageform (ca. 24*30*5 cm) med smør og drys med et tyndt lag sukker. Hæld dejen i formen og jævn overfladen ud.

Tænd ovnen på 200 grader. Mens den varmer op laves marengsen.

Pisk æggehviderne næsten stive i en skål, og pisk derefter sukkeret i lidt af gangen. Pisk indtil marengsen er helt stiv.
Skær top og bund af rabarberne og skyl dem grundigt. Tør dem derefter med køkkenrulle, så der ikke hænger vand ved.

Skær rabarberne i mundrette stykker. Hak pecannødderne groft, og bland dem sammen med rabarberstykkerne inden det vendes i marengsen.

Smør forsigtigt marengsmassen oven på dejen. Sæt rabarberkagen i ovnen og bag den i ca. 40 minutter. Lad den køle lidt af inden servering.


Kagen kan sagtens spises som den er, men den smager endnu bedre, hvis den serveres med flødeskum eller creme fraiche (evt. blandet med lidt vanillesukker).

Tips:

Elsker du også kage og rabarber? Hvis ja - så skal du prøve denne kage, der balancerer mellem det sure og det søde. De sure rabarber kombineret med den søde marengs skaber en fantastisk kageoplevelse, som hele familien vil elske at få serveret. Kagen er en rigtig sommerdessert, da rabarber har sæson fra april til midten af august. Glæd dig - den er helt eminent!


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Bradepandekage med rabarbermarengs

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 10548 gange,
og udskrevet 210 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu