Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Bradepandekage med rabarbermarengs

Bradepandekage med rabarbermarengs, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 12 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Bradepandekage

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Bradepandekage med rabarbermarengs, billede 4 Bradepandekage med rabarbermarengs, billede 1 Bradepandekage med rabarbermarengs, billede 2 Bradepandekage med rabarbermarengs, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej:
175 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
150 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 spsk. Vanillesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
3 Æggeblomme 1 æggeblomme ca 15 gram
250 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2.5 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
5 spsk. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Rabarbermarengs:
3 Æggehvide 1 æggehvide ca 30 gram
200 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
100 gram Valnøddekerner 2.5 dl. hele valnøddekerner svarer til ca. 100 gram.

2 dl. hakkede valnødekerner svarer til ca. 100 gram.
600 gram Rabarber renset vægt
   
Opskrift:
Smør, sukker, vanillesukker og æggeblommer røres godt. Mel blandet med bagepulver røres forsigtigt i sammen med mælken. Dejen kommes i en godt smurt lille bradepande (23 x 33) og glattes ud.

Æggehviderne piskes stive, og sukkeret piskes i lidt ad gangen, og blandingen piskes helt stiv. Rabarberne skylles og tørres, og snittes i ca. 1 cm store stykker. Disse vendes forsigtigt i marengsen sammen med de hakkede valnødder.

Marengsen fordeles over dejen, og kagen bages ca. 45 minutter. ved 200 grader C alm. ovn.

Lun med iskold flødeskum eller cremefraiche eller is.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (62 stemmer)

Opskriften er vist 151056 gange,
og udskrevet 7619 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 19556 (4656 kcal)
KJ pr. Pers. 1629 (388 kcal)
Vægt ialt 1725 gram
Vægt pr. Pers. 143 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1133 KJ (269 kcal)
Protein 3.8 gram
Fedt 13.2 gram
Kulhydrat 35.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Connie  -  2020-05-08 07:33:34
Skal der ikke mere sødmælk i?

  -  2020-05-04 08:43:55
Kan man bruge noget andet ind nødder. Har en datter som ikke kan tåle nødder / mandler

  -  2017-06-06 17:12:15
Jeg har lavet den mange gange med frugt fra fryseren. Smager også godt hindbær eller jordbær.

  -  2014-05-12 12:16:01
Dejlig kage, som jeg har bagt mange gange m stor succes. MEN: Jeg bruger 1½ dl mælk i stedet for de 5 spsk Marianne

  -  2014-03-28 21:23:44
Er der nogen der har prøvet at lave den med rabarber, som har været frosne? Kan det mon lade sig gøre, eller vil de afgive for meget frugtsaft?

  -  2013-06-07 14:43:07
En perfekt kage til en varm sommer dag ❤

Anna Marie  -  2013-06-06 08:40:01
Virkelig god frugtkage. Har prøvet med rabarber fra frysesen og friske rabarber. Bedste Resultat er absolut friske rabarber.

Nadia  -  2012-11-15 18:34:12
Den smager også rigtig godt med jordbær i stedet for rabarber :)men husk at tage noge staniol over kagen i ovnen efter et kvarter, så den ikke bliver brændt :)

  -  2011-07-15 16:59:19
den kage har jeg drømt om at finde længe :) den smager bare sååå godt !!

Grethe  -  2011-05-23 08:30:46
Prøvede den her i weekenden, med gæster fra Sverige, de skulle have opskriften med hjem, fantastisk god.

Dorte  -  2011-05-08 15:57:08
Har lavet kage flere gange og den er rigtig god, dog kan jeg ikke forstå at der kun skal 5 spsk mælk i. Sammen med de 3 æggeblommer er det meget lidt vådt til 250 g mel og 175 g sukker, og jeg kan næsten ikke røre den da den er som beton. Jeg kommer så bare så meget mælk i at konsistensen er som ved andre kager af samme type, og jeg vil tro at det bliver til ca. 3-4 dl.

  -  2010-05-29 10:00:36
Lige et spørgsmål: der står 2,5 dl piskefløde, skal den blandes med marengsen, eller er det kun til tilbehør??

Gitte  -  2010-03-22 18:11:53
Der kunne godt have været lidt mere smag i dejen/bunden - måske man kunne krydre den med noget marcipan eller nødder? Ellers en lækker kage!

susanne  -  2009-08-03 18:01:43
Nok den bedste frugt kage jeg har smagt..har prøvet den også med jordbær og vindruer lidt ribs uden rabarber smagte bare super godt

inge larsen  -  2009-06-11 11:00:21
Fantastisk kage, en sikker vinder!!!

camilla  -  2008-09-16 19:28:24
er det meget ærgeligt hvis man ikke spiser den lun med is til?

  -  2008-06-29 21:45:34
Lotte - Jeg må sige, at i vores familie er vi blevet helt afhængig af kagen. Super god kage og nem at tilberede. Kagen kag sagtens fryses, hvis ellers der skulle blive nået tilovers.

jeanette  -  2008-05-31 12:19:58
hurra! Jeg har ledt længe efter denne kage, som jeg elsker. Skøn måde at få brugt sine rabarber - alle kan lide denne kage!

Anette  -  2008-05-25 12:45:34
Super god og populærkage

Michelle, Henrik og Emil  -  2007-05-27 16:13:49
Vi elsker den!

Lone  -  0000-00-00 00:00:00
Skøn dessertkage

elev på levnedsmiddel  -  0000-00-00 00:00:00
Lavede den til min afsluttende prøve og min lærer elskede den!!!

Adriana  -  0000-00-00 00:00:00
Virkelig lækker!

Per  -  0000-00-00 00:00:00
Læg et stykke staniol over marengsen efter en 10-15 minutter så den ikke bliver brændt

Tove  -  0000-00-00 00:00:00
En lækker dessert med en dejlig blanding af sødt og syrligt

Tove  -  0000-00-00 00:00:00
En perfekt blanding af sød og syrligt, en rigtig dejlig dessertkage