Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Rabarberkage med marengslåg

Rabarberkage med marengslåg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 12 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er ikke fryseegnet

Indsendt af : Yogi

Indsendt :


Rabarberkage med marengslåg, billede 4 Rabarberkage med marengslåg, billede 1 Rabarberkage med marengslåg, billede 2 Rabarberkage med marengslåg, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Rabarberkompot:
1000 gram Rabarber renset vægt
1 vanillestang Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
250 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Kagemasse:
125 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
125 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
4 Æggeblomme 1 æggeblomme ca 15 gram
300 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1.5 dl. Mælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
   
  Marengs:
250 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
4 Æggehvide 1 æggehvide ca 30 gram
1 spsk. Æblecidereddike 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   


Opskrift:

Raberberne vaskes, renses og skæres i 1 cm. stykker. vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud. Rababer, vanillekoen sukker og vand kommes i en gryde, og for svag varme koges det op, og kompotten simrer i ca. ½ time.
Tag af varmen og lad afkøle i gryden.

Smørret tages ud af køleskabet. Lad det stå, til det har stuetemperatur.

Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn.

Find en bageform frem (30x40 cm), og smør den grundigt med smør eller olie.
Skær smørret i portioner, og pisk det sammen med 125 g sukker til det er blødt og luftigt.
Rør æggeblommerne i et ad gangen.
Sigt mel og bagepulver sammen i en separat skål. Tilfør det langsomt i dejen skiftevis med mælken, mens der røres. Rør ikke dejen for længe, så bliver den tung.
Hæld dejen i bageformen og bag kagen i 15 minutter.
Imens kagen bager første gang, tilberedes marengsen.
Pisk æggehviderne stive, og hæld så 250 g sukker i af flere omgange.
Hvis du gerne vil have marengsen sej, så pisk til sidst 1 spsk lys eddike i marengsen.
Når første bagetid er ovre, tages kagen ud af ovnen og temperaturen sænkes til 175 grader alm. ovn.
Smør forsigtigt kompotten oven på kagen.
Hæld til sidst marengsen over kompotten, og fordel den forsigtigt, så den dækker hele kagen.
Bag nu kagen færdig i 15-25 minutter til marengsen er gylden.

Tips:

Kagen er lækker, når den er nybagt, men den bliver bedre for hver dag. Marengsen bliver selvfølgelig blød, men dæk resterende kage med madfilm, så den bevarer sin svampede konsistens. Man kan bruge alle former for frugtkompot, men i min familie er eneste korrekte anvendelse rabarber.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (7 stemmer)

Opskriften er vist 55146 gange,
og udskrevet 1232 gange.


Energi:
KJ total 21418 (5099 kcal)
KJ pr. Pers. 1784 (424 kcal)
Vægt ialt 2505 gram
Vægt pr. Pers. 208 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 855 KJ (203 kcal)
Protein 2.7 gram
Fedt 5.2 gram
Kulhydrat 37.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu