Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Marinerede lammesteaks

Marinerede lammesteaks, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Kød i skiver koteletter schnitsler steak osv

Hovedingrediens : Lammekød - Lammesteak

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
4-6 lammesteaks
100 g.magert brystflæsk
1 spsk.olie
1-2 dl.bouillon
1 spsk.maizena
 hakket persille
 
 Rødvins marinade
4 dl.rødvin
3 dl.hakket løg
1-2 fedknust hvidløg
1 tsk.tørret esdragon
1 tsk.tørret basilikum
1 dl.små gulerodsterninger
1 dl.små selleriterninger
 
 Kartoffel – sellerimos:
 kartofler
 selleri
 mælk eller fløde
 smør
 peber
 
 


Tilbehør:
Kartoffel - sellerimos, evt. brøndkarse
Opskrift:

Giv hver steak to små snit langs kanten, så de ikke buler under stegningen. Læg dem i et halvdybt fad.

Bland alle ingredienserne til marinaden og hæld den over kødet. Dæk fadet med folie og sæt det i køleskabet. Lad det trække i marinaden helst 12-18 timer, men mindst 6. Tag kødet op af marinaden og tør det med køkkenrulle.

Skær brystflæsket i små terninger og brun det, til det er gyldent, sprødt og mørt. Tilsæt en spsk. olie, hvis det ikke afgiver fedt nok. Læg flæsket på fedtsugende papir.

Brun steakene på panden og læg dem i et ovnfast fad.

Kog panden af med bouillon og bland pandeindholdet i en gryde med marinaden. Kog sovsen til grøntsagerne er møre. Jævn evt. skysovsen med maizena udrørt i vand. Hæld sovsen over kødet, dæk med folie og sæt det i ovnen ved 175 grader i 20-30 min., afhængig af tykkelsen

Kartoffel – sellerimos:
Kog skrællede, ituskårne kartofler og selleriterninger i forholdet 4 dele kartofler og en del selleri i usaltet vand, til begge grøntsager er meget møre. Hæld vandet fra. Damp grøntsagerne tørre og pisk dem til mos. Spæd med mælk/fløde, tilsæt en klat smør og smag til med salt og friskkværnet peber.

Varm flæsketerningerne på panden.
Hak persillen.

Servering:
Drys flæsketerninger og hakket persille på kødet ved servering. Byd kartoffel – sellerimos og evt. brøndkarse til.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 14459 gange,
og udskrevet 200 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu