Nøddesteg

Nøddesteg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Nødder - Valnødder

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Line

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
500 g.Knoldselleri
250 g.Champignon
150 g.løg
300 g.hasselnødder (evt. lidt mandler eller valnødder)
2 æbler
1-2 bouillonterninger i 1 dl. Vand
2 dl.rasp
 Salt
 peber
3 æg
 
Opskrift:
Riv knoldsellerien. Blænd champignoner og nødderne fint. Hak eventuelt omkring 1/3 af nødderne lidt grovere.
Bland sellerien med champignon og nødder, og tilsæt de hakkede løg.
Bland herefter de 3 æg i. Bouillonvandet og raspen blandes nu i massen, sammen med salt og peber.

Æblerne skraldes og skæres i tynde skiver.
Først kommes halvdelen af massen ud i et smurt fad, eventuelt strøet med rasp. fordel æble skiverne i fadet og fordel derefter resten af massen ovenpå. Pynt eventuelt med lidt flere æble skiver.

Nøddestegen skal bages i 200 grader i 45-60 minutter. For det bedste resultat kan man lade den stå på eftervarme i endnu 30 minutter.

Tips:

Nøddestegen er god til aftensmad men er også lækker som pålæg, bedst lun. Den er især populær som erstatning for kød juleaften.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Nøddesteg

karakterer:
Opskriften er vist 31989 gange,
og udskrevet 573 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (12 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-11-04 10:38:48
Vi har flere år i træk brugt opskriften og den passer godt ind til vores vegetariske gæster juleaften. Resten af middagen er helt almindelig gås eller and - blot bliver der lavet både tranebærsovs, brunsovs og rødkål uden brug af dyrefedt. Vi er alle glade når der er mad og ingen fordømmende miner midt i julestemningen. Den er god at fryse og næsten alle smager lidt år for år. Glædelig jul.

  -   2019-11-12 14:23:51
hvilken sauce får man til nøddesteg