Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Moderne gryderet - svinemørbrad og tomat

Moderne gryderet - svinemørbrad og tomat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinemørbrad i stykker

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : TheJoyCook

Indsendt :



Ingredienser:
1 pudset svine/oksemørbrad
10 cocktailtomater
1 bakke brune/hvide champignon
1 stort løg
1 håndfuld friske basilikumsblade
1 ds.hakkede tomater med hvidløg
1 ds.alm hakkede tomater
2-4 spsk.olie til stegning
 
 Ris
 
 Krydderier:
5 sorte peberkorn
0.5 tsk.curry madras eller alm karry
1 tsk.hvidsløgssalt (kan erstattes med 1 tsk. salt og et lille knust fed hvidløg)
1.5 tsk.sukker (1 sukkerknald)
1 bouillonterning
1 spsk.tomatketchup
2.5 spsk.mild salsa
 
Opskrift:
1. Først ordnes grøntsagerne
Tomaterne skæres i kvarte og kernehuset fjernes.
Løget skæres i både (hver halvdel skæres over i fire stykker)
Champignonerne skæres i kvarte, når bunden er skåret af stilken.
Basilikumbladende skylles og sættes til afdrypning.

2. Mørbraden skæres og pudses.
Mørbradens sener og fedt skæres af med en meget skarp kødkniv, derefter skæres den i skiver på 1 cm og skiverne skæres over på midten.

3. Alt det forarbejdede svitses
Først svitses løgene blanke i meget varm olie, når de er klar hældes de i en gryde. Champignonerne svitses ligeledes ved høj varme, de må ikke steges helt bløde så vandet endnu ikke er trådt af, og de får lysebrune stegeflader, og op i gryden til løgene. Herefter svitses de kvarte tomater så skindes er lige ved at slippe og tomatkødet bliver blødt, op i gryden med dem.
På panden hvor alle grøntsagerne er blevet svitset, lynsteges mørbradstykkerne i 1 minut, så de ikke er gennemstegte blot brunede over det hele. Op i gryden til grøntsagerne.

4. Sammenkogning
Nu har vi løg, champignon, tomat og kød i gryden. Begge dåser tomat tilsættes, og der røres kort mens blusset er på medium varme. Herefter tilsættes alle de resterende ingredienser, også basilikumbladende (afdryppede).

Retten småsimre i minimum ½ time.


Tips:

Vilde ris og et groft flute er sublimt tilbehør, samt et køligt glas rødvin. OBS: Det er helt op til én selv, om mørbradden er svin eller okse.

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 15102 gange,
og udskrevet 177 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu