Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Mos på Kødbund

Mos på Kødbund, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 Per

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinemørbrad Hel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : ?

Indsendt af : Clawie90

Indsendt :





Ingredienser:
 Kød:
500 g.Svinemørbrad (eller mere efter sult ;-) )
 
 Grønt:
100 g.Champignon
2 løg
200 g.Haricots Verts (grønne bønner)
3 bagekartofler
 
 Mejeriprodukter:
10 dl.mælk
5 dl.fløde
500 g.smør
 
 Andet:
 Salt
 Peber
 hvedemel
 Svinebouillon
 Hvidvinseddike
 Kulør
 


Opskrift:

Allerførst sættes de 3 bagekartofler i kog, da de skal koges til mos

Kødet skæres til bøffer og hammers flade, herefter steges de på panden til de er godt gyldenbrune på begge sider.

Herefter lægges de i et fad, hvorefter løgene er skåret i tynde skiver og smides på på panden for at blive svitset, bløde og kerne brune. Når de har fået det som du synes de skal have, hældes de over bøfferne i fadet.

Så skæres champignon i små stykker og drysses hen over kødet.

Så laves saucen. Der smeltes smøret og heri kommes mel, når det er rørt sammen så tilsættes mælk, så skal der røres og til den når en tilfredsstillet udseende herefter kommes der fløde i og igen røres der til den når en tilfredsstillet udseende. Kulør tilsættes ikke for meget da den helst ikke må blive for mørk. Når det så er rørt sammen krydders den med salt og peber efter smag. Når saucen når den perfekte smag, så hældes den over kødet i fadet.

Fadet sættes så i ovnen ved ca. 180-200 grader, tiden har jeg ikke styr på, da jeg bare tog det ud da alt det andet var færdig.

Mens fadet er i ovnen er det tid til bønnerne, de skal dampes og det kan gørs på den lette måde ved at lægge en si over gryden med kartoflerne og et låg oven over. De skal dampes i ca. 20 minutter som minimum.

Når det er gjort skal kartoflerne tjekkes. Kan de moses? så gøres det ellers venter du.
Her vil det være nemmest at skære dem i stykker efterfølgende og så bruge en stavblender, hvor det blandes med mælk smør og måske en sjat fløde.

og når den så har den rette konsistens og smag tages kødet ud og voila mos på kød bund.

Tips:

Mos på kødbun er kommet af at jeg er ved at uddanne mig til kok og jeg skal lærer at anrette, så kødet først og så i en spøjtepose med mosen og så forsigtig sprøjte mosen på kødet så en god idé er, at mosen ikke er for tynd. :) I fadet med kød kan der også komme cocktailpølser og svitset bacon :) VELBEKOMME :D




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

Opskriften er vist 2025 gange,
og udskrevet 28 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu