Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Laksefad med hvidvin og asparges

Laksefad med hvidvin og asparges, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : LakseFisk - Laksefilet med skind

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : nej

Indsendt af : Zamya

Indsendt :

Laksefad med hvidvin og asparges, billede 4 Laksefad med hvidvin og asparges, billede 1 Laksefad med hvidvin og asparges, billede 2 Laksefad med hvidvin og asparges, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 g.laksefilet med skind
1 bdt.grønne asparges
0.25 finthakket hvidkål
2 dl.hvidvin
1 bdt.belgselleri, fintskåret
5 dl.piskefløde
1-2 fedhvidløg i tynde skiver (kan udelades)
 koncentreret citronsaft
 Salt
 peber
 
 kogt, frisk pasta til 4 pers.
 friskhakket dild
 


Opskrift:

Tænd ovnen på 220 grader.
Læg asparges og belgselleri i bunden af et ildfast fad og hæld hvidvinen over. Det er vigtigt, at hvidvinen kun lige nøjagtigt dækker aspargesne.
Fordel hvidkålen henover.
Krydr laksen med citron, salt og pebber på begge sider, og læg dem i fadet med skindet opad. læg hvidløgsskiverne ovenpå laksen.
Dæk fadet med alufolie og sæt fadet i den varme ovn. Brug helst alm. ovn.

Efter 5 min. skrues ned på 170 grader.

Når herligheden har fået 40 min. i ovnen tages fadet ud. Tag forsigtigt skindet af laksestykkerne og kasser det sammen med hvidløgsskiverne. Hvis skindet ikke kan tages af uden at laksen går helt i stykker, så giv det 5 min. længere i ovnen.
Læg laksestykkerne tilbage i fadet.
Hæld fløden over. Krydr med salt og peber og stil det tilbage i ovnen.

Skru op på 200 grader.

Retten er færdig når fløden begynder at blive oste-agtig (efter ca. 30 min.)

Fløden bliver ikke helt tyk og sovset pga. hvidvinen.

Ialt skal fadet være i ovnen i ca. 1 time og 10 min.

Server med frisk pasta og friskhakket dild... og evt. resten af den gode hvidvin hældt på glas.

Tips:

Fløden og kålen kan udelades hvis man ønsker en lækker forret. Så er retten færdig efter de første 40 min.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 19601 gange,
og udskrevet 180 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

huje  -  2016-10-16 22:37:54
Laksestykker skal da kun ha' 15-20 min ?


Knud  -  2013-05-28 08:37:11
Laksen bliver fuldstændig grå, tør og kedelig ved den lange stegetid. Steg hellere laksen separat og læg den på retten lige inden servering.