Laksefad med hvidvin og asparges
Hovedingrediens : LakseFisk - Laksefilet med skind Fryseegnet : nej Indsendt af : Zamya Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Tænd ovnen på 220 grader.
Læg asparges og blegselleri i bunden af et ildfast fad og hæld hvidvinen over. Det er vigtigt, at hvidvinen kun lige nøjagtigt dækker aspargesene. Fordel hvidkålen henover. Krydr laksen med citron, salt og peber på begge sider, og læg dem i fadet med skindet opad. læg hvidløgsskiverne ovenpå laksen. Dæk fadet med alufolie og sæt fadet i den varme ovn. Brug helst alm. ovn. Efter 5 min. skrues ned på 170 grader. Når herligheden har fået 40 min. i ovnen tages fadet ud. Tag forsigtigt skindet af laksestykkerne og kasser det sammen med hvidløgsskiverne. Hvis skindet ikke kan tages af uden at laksen går helt i stykker, så giv det 5 min. længere i ovnen. Læg laksestykkerne tilbage i fadet. Hæld fløden over. Krydr med salt og peber og stil det tilbage i ovnen. Skru op på 200 grader. Retten er færdig når fløden begynder at blive osteagtig (efter ca. 30 min.) Fløden bliver ikke helt tyk og sovset pga. hvidvinen. Ialt skal fadet være i ovnen i ca. 1 time og 10 min. Server med frisk pasta og friskhakket dild. og evt. resten af den gode hvidvin hældt på glas. Tips: Fløden og kålen kan udelades hvis man ønsker en lækker forret. Så er retten færdig efter de første 40 min. |
|
Opskriften er vist 28334 gange,
og udskrevet 269 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Marily - 2020-11-04 16:03:30 Det lave jeg, og det bliv meget lækkert huje - 2016-10-16 22:37:54 Laksestykker skal da kun ha' 15-20 min ? Knud - 2013-05-28 08:37:11 Laksen bliver fuldstændig grå, tør og kedelig ved den lange stegetid. Steg hellere laksen separat og læg den på retten lige inden servering. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne