Naanbrød 02

Naanbrød 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 stk.

Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Diverse Tilbehør

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : er fryseegnet

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
2.5 dl.vand
30 g.gær
1 dl.yoghurt naturel
1 æg
1 dl.olie/ smeltet smør
10 g.havsalt
10 g.sukker
650 g.hvedemel
 
Opskrift:

Lidt olivenolie til pensling
et udvalg af: spidskommenfrø, hvidløg, halvstærke røde chilier, friske krydderurter, sesamfrø, birkes eller "jomfru i det grønne"-frø.

Rør gæren ud i lunkent vand. Tilsæt yoghurten, æg, olie, salt og sukker - bland det godt. Rør melet i og ælt dejen til den er smidig og glat - ca. 8 min. i røremaskinen.
Lad dejen hæve lunt og tildækket til den har dobbelt størrelse, ca. 1-2 timer.

Del dejen i 6 stykker og form hver af dem til en kugle og lad dem hæve yderligere 30 min. på køkkenbordet. Form stykkerne til dråbeformede brød, der er tykkere i kanten end på midten.
Pensl brødene med olivenolie og drys med frø efter smag.
Der kan være 2-3 brød i ovnen af gangen.

Sæt evt. en bagesten i ovnen og varm ovnene op til 250°. Skub forsigtigt brødene ind på bagestenen og bag dem i ca. 8-10 min. De skal være bløde og ikke sprøde.



Tips:

Naan brødene kan godt gemmes et par dage i en pose. De kan med fordele lunes inden servering.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Naanbrød

karakterer:
Opskriften er vist 5783 gange,
og udskrevet 96 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu