Braiseret svinenakke med rug og løg-æblekompot

Braiseret svinenakke med rug og løg-æblekompot, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Diverse svinekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Il Duce

Indsendt :     

Ingredienser:
600 g.svinenakke i tern
2 tsk.rapsolie
4 skalotteløg
400 g.knoldselleri
150 g.langtidsristet flækket rug
8 dl.hønsebouillon
2-3 dl.vand
2 spsk.gastrik
 salt
 peber
 Bredbladet persille
 Timian
 Kørvel
 
2 rødløg
1 dl.kirsebæreddike
4 tsk.sukker
2 æbler
 
Opskrift:
Brun svinenakkekødet i rapsolien i en tykbundet gryde. Det er vigtigt, at gryden er meget varm, så kødet steger sig flot gyldent, inden de øvrige ingredienser tilsættes.

Skræl skalotteløgene, halver dem på langs, og del yderligere hver halvdel i 4 både. Skræl sellerien, og skær den i tern. Kom begge dele i gryden med kødet, og lad det stege med. Kom den flækkede rug i, dæk det hele med bouillon, vand og gastik, og lad det simre under låg i 40 min., til alt er mørt. Smag til med salt og peber.

Løg-æblekompot:
Pil rødløgene, og del dem i 6-8 både alt efter størrelse. Kog kirsebæreddike og sukker sammen, kom løget i, og lun det igennem. Befri æblerne for kernehusene, skær æblerne i tern, og vend dem sammen med løgene.

Servering:
Hak alle krydderurterne fint, og vend dem i den brandvarme gryderet, lige inden den serveres sammen med den syrlige og søde løg-æblekompot.





karakterer:
Opskriften er vist 4000 gange,
og udskrevet 80 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2018-03-25 10:03:36
Måske du skulle have krediteret Claus Meyer, når du kopier hans ret..

  -   2013-05-04 14:53:30
2 spsk. gastrik, hvad er gastrik??