Champignonsovs

Champignonsovs, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
SaucerRet : Saucer - Diverse Varme Saucer / Sovser

Hovedingrediens : Svampe - Champignon

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Martin-Eske

Indsendt :      Red :
Champignonsovs, billede 4 Champignonsovs, billede 1 Champignonsovs, billede 2 Champignonsovs, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
400 gram Champignoner, renset vægt 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
200 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
5 dl. Madlavningsfløde 18% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Hvidvin, tør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 spsk. Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 tsk. Paprika
   
Opskrift:
Rens champignonerne og skær dem ud i skiver.

Hak løget fint og svits det på en pande med smørret et par minutter (hård varme) dog uden at tage farve. Tilsæt champignonerne, krydre dem med salt, peber og paprika. Lad det stege til alt væske er fordampet.

Tilsæt madlavningsfløde og hvidvin, og lad saucen koge til den har den ønsket konsistens. Smag til med salt og peber til sidst.

Tips:

Fremragende til Hasselback kartofler og et godt styk kød.





karakterer:
Opskriften er vist 595873 gange,
og udskrevet 4625 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (95 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 5848 (1392 kcal)
KJ pr. Pers. 1462 (348 kcal)
Vægt ialt 1228 gram
Vægt pr. Pers. 307 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 476 KJ (113 kcal)
Protein 2.3 gram
Fedt 9.3 gram
Kulhydrat 4.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2022-05-10 01:55:23
Har lavet denne dejlige nemme opskrift mange gange. Idag pressede jeg ca. to teskefuld citronsaft ind. Det var en god ide.

  -   2022-03-05 17:51:00
Vores favorit her hjemme! Får lige en grøntsagsboullion også er der mad!!!

  -   2021-04-24 18:14:49
Hvorfor ingen paprika? Det er da godt. Og så fortrækker jeg piskefløde, det jævne også lidt. Og så smager den skønt.

  -   2021-03-14 16:26:22
Og så liget par fed hvidløg👍

  -   2020-10-24 07:32:19
Det lyder tiltalende med en ekstra sjat hvidvin og INGEN paprika

  -   2020-09-10 11:58:56
jeg syntes den var lidt flad,hvad med at bruge piskefløde ?

  -   2020-08-05 14:05:27
Den smager rigtig godt på blåmuslinger og man kan godt lave den uden hvidvin,man kan godt lave den af champignons fra glas, men jeg bruger friske og drop lige den paprika.

  -   2019-02-14 16:16:17
Kan jeg lavet den uden hvidvin?

  -   2018-09-11 11:35:02
Kan jeg bruge champions fra glas

  -   2016-08-09 20:41:54
Rigtig lækker brugte dog en ekstra sjat vin og ingen paprika

  -   2015-11-28 17:48:00
Det er en god sauce. Garns!

  -   2013-04-07 15:27:23
Jeg synes at den smager godt