Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Langtidsstegt okseklump med grøntsagsmos

Langtidsstegt okseklump med grøntsagsmos, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Okseklump

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er ikke fryseegnet

Indsendt af : Thor169

Indsendt :



Ingredienser:
 Marinade:
5 dl.øl
4 fedhvidløg
3 løg
 soja sauce
 dijonsennep
 salt
 peber
 
 Grøntsagsbund:
1 bk.champignon
1000 g.løg
750 g.gulerødder
1000 g.tomater
5 stilkeblegselleri
 Basilikum
 Salt
 Peber
 
 Sellerimos:
1 knoldselleri
2 dl.fløde
50-75 g.smør
 salt
 peber
1 fedhvidløg
 
 Grøntsagsmos:
 Grøntsagsbunden efter stegningen
 salt
 peber
1.5 dl.fløde
75 g.smør
 
 Sovs:
 Saften fra kødet og grøntsagerne efter stegningen
 
Opskrift:
Kødet:
Pudses af og marinaden blandes, kødet lægges i, og trækker 12-24 timer i køleskab.

Grønsagsbunden:
Der skæres et kryds i tomaterne, de skoldes i kogende

Tips:

Marineringen af kødet: Pudses af for sener og marinaden blandes, kødet lægges i, og trækker 12-24 timer i køleskab.

Grønsagsbunden:
Der skæres et kryds i tomaterne, de skoldes i kogende vand og når de er kølet lidt af, pilles skrællen af, og de skæres ud. Gulerødderne skrælles, skylles og skæres i skiver. Løgene skrælles og skæres i halve og derefter i skiver, de brunes i olie, og krydres med salt og peber. Blegselleriet Skylles og skæres i 0,4-0,6 cm skiver. Champignonerne skylles og skæres i kvarte/sjettedele, således at de alle er ca lige store. Alle grøntsagerne ligges i bunden af en bradepande, krydres med salt, peber og rigeligt basilikum, ovnen tændes på 100-115 grader UDEN varmluft.

Kødet:
Tages op af marinaden, brunes af i smør og ligges oven på grøntsagerne, og sættes i ovnen. stegetermometer kan varmt anbefales, stegen tages ud 2-3 grader under den ønskede temperatur (mellem 60-65 grader kan anbefales) stegen dækkes med staniol og et viskestykke, kødet skæres i så tynde skiver som muligt.

Sovsen:
Når kødes tages ud og hviler, holdes safterne i bunden af bradepanden igennem en si og ned i en gryde, som sættes på blus og koges ind (gerne til ca 1/2 så meget væske som ved start) Smages til med salt, burde gerne have en let sødlig smag af grøntsager og en kraftig kødsmag.

Sellerimos:
Hen mod slutningen af stegningen skrælles knoldselleriet, det skæres i tern og koges i saltet vand. Når ternene er møre, hældes det meste af vandet fra (gem lidt af kogevandet). Ternene blendes med stavblender sammen med det gemte kogevand og et fed hvidløg. Smør og fløde tilsættes, mosen varmes op, og smages til med salt og peber.

Grøntsagsmos:
Grøntsagerne der er stegt med i ovnen, blendes, smør og fløde tilsættes og der opvarmes. Der smages til med salt og peber.

OBS:
Stegetiden vil være over 2½-3 timer, men det afhænger meget af størrelsen på stegen, denne opskrift passer til de fleste størrelser stege, såfremt man laver mere sellerimos og ikke reducerer sovsen så meget. Grøntsagsmosen skulle der meget gerne være rigeligt af, ellers kan der laves mere grønt ret nemt.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (19 stemmer)

Opskriften er vist 67146 gange,
og udskrevet 568 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Karsten Lind Hansen   -  2016-09-01 20:23:32
Opskriften er sikkert fin, så jeg bruger en del af den; men ......... Man LÆGGER noget. Når man har gjort det, så LIGGER det der. Det er faktisk ikke så svært.

Morten Nielsen   -  2016-04-16 19:19:28
Øv havde glædet mig til em rigtig dejlig gang aftensmad Men desværre blev alt kedeligt og gråt