Luxus Kyllingesalat

Luxus Kyllingesalat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kyllingefilet

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er ikke fryseegnet

Indsendt af : Nørden

Indsendt :

Ingredienser:
 Suppe:
500 g.kyllingefillet
1 løg
2 gulerødder
1 laurbærblad
 nelliker
3 spsk.citronsaft
 salt
 pepper
 
 Salat:
2 dl.ris
3 avocado
2 spsk.citronsaft
2 let hårdkogte æg
1 bdt.brøndkarse
150-200 g.bacon
50 g.valnødder
 
 Dressing:
2 dl.yoghurt naturel
200 g.mayonnaise
2-3 fedhvidløg
1 dl.creme fraiche
 lidt sukker
 salt
 pepper
 citronsaft
 
Opskrift:
Suppe:
Start i god tid (om morgenen) med at koge en kyllingesuppe. Stik 3-4 nelliker i løge. lig det i en gryde og fyld vand på til løget er dækket og sæt gryden på blusset. Snit de to gulerødder i fine skiver og kom ved (evt. rokost med rivejern). Kom salt, pepper, citronsaft og laurbærbladet i suppen. Kom herefter kyllingekødet i suppen når den koger og lad det simre under låg i ca 20 min. Lad gryden køle af naturligt, stil den et køligt sted og lad kyllingekødet trække smag i suppen i mindst 6 timer.

I mellemtiden:
Kog 2 -3 let hårdkogte æg, kog ris, steg bacon i tern og stil ingredienserne i køleskabet til de skal bruges senere.

Dressing:
Kan også laves i mellemtiden og kan med fordel laves i blender. Bland yoghurt, majonaise og creme fraiche. Knus 2-3 fed hvidløg og bland med. Bland en smule sukker i, dressingen skal ikke være sød, det skal kun lige være en smule til at modbalancere syrligheden fra yoghurt naturel og creme fraiche. Smag til med salt, pepper og lidt citronsaft, evt. et par dråber tabasco.

Salaten:
Tag kyllingefilleterne op ad suppen og lad dem dryppe af. Skil dig af med resten af suppen, den skal ikke bruges. Skræl avocadoer og snit dem i små lunser eller tern. Læg stykkerne i en skål/tallerken og dryp citronsaft over dem. Knus valnødderne. Pil æggene, og snit dem i små tern. Skyl brønkarsen og snit/riv den i småstykker. Snit kyllingekødet i små passende stykker. Find en skål eller gryde frem til salaten. Start med et tyndt lag ris, fordel herefter kylling ud over, drys brøndkarse, drys bacon, drys lidt knuste valnødder og sørg for at få et tyndt lag dressing jævnt fordelt over det hele. Fordel avocado og æg udover laget, drys brøndkarse, drys bacon, drys lidt knuste valnødder og slut igen med et tyndt lag dressing. Gentag processen til du har brugt alle ingredienser færdigt.

Voila, jordens bedste kyllingesalat, ihvertfald den bedste jeg nogensinde har smagt :P Selvom det måske lyder tamt med en salat til hovedret, så skal det siges at det i dette tilfælde er en glimrende hovedret i sig selv (egnes også som forret) og der behøves som sådan ikke noget tilbehør. Man kan selvfølgelig sørge for noget godt brød til eller noget hvis man har lyst til det. Retten er også glimrende i buffet-sammenhæng.

Tips:

Det duer ikke at bare smide alle ingredienser op i og blande sammen da ingredienserne er for tunge og det derfor er umuligt at røre det ordentligt sammen og sikre den perfekte sammensætning og smagsspil. Det er derfor vigtigt at følge anvisning og bygge retten op lagvis. Tip: Der kan evt. også kommes rejer i salaten hvis man vil give den et lille pift fra havet.


karakterer:
Opskriften er vist 13475 gange,
og udskrevet 131 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu