Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Fyldt medaillon med ris og carrysauce

Fyldt medaillon med ris og carrysauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Kød i skiver koteletter schnitsler steak osv

Hovedingrediens : Svinekød - Svinemørbrad i stykker

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Fyldt medaillon med ris og carrysauce, billede 4 Fyldt medaillon med ris og carrysauce, billede 1 Fyldt medaillon med ris og carrysauce, billede 2 Fyldt medaillon med ris og carrysauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Svinemørbrad:
600 g.svinemørbrad afpudset
8 skiverbacon
 
1 æggehvide
200 g.pikant ost
50 g.smør
20 g.olie
100 g.champignon
1 peberfrugt
1 rødløg
1 zittauerløg
3 fedhvidløg
 friskkværnet peber
1 gulerod
 
100 g.revet mozzarella
 
 Karrysauce:
50 g.smør
50 g.hvedemel
7.5 dl.hønsefond (kogt på høne og urter)(terning + vand)
2.5 dl.piskefløde
 urter fra høne
2 spsk.hot madras karry
2 spsk.mangochutney, sweet
 
 Ris:
300 g.løse ris
7 dl.vand
1 tsk.salt
 


Opskrift:

Svinemørbrad:
Svinemørbrad afpudses skæres i medailloner og bankes godt.

15 g smør smeltes i gryde eller lignende og de udskårne grøntsager sauteres deri. Tilsidst kommes pikantost i og det røres godt sammen. Oste-grønt massen afkøles let og fyldes på de udbankede medaillons som nu lukkes. Ombindes med 1 skive bacon per medaillon.

Afbrunes i halv smør og halv olie under kraftig varme, lægges i ovnfast fad og laves færdig i ovn ved 250 grader C. alm. ovn i 20 minutter. (De sidste 5 minutter kommes revet mozzarella over).

Karrysauce:
Hønsefond laves! Smør smeltes i kasserolle og hot madras svitses kraftigt heri. Mel tilsættes og beurre marnier laves. Herefter tilsættes fond og fløde, samt chutney, og urter fra fond. Koges op. Blendes og koges jævn ved svag varme i 8 minutter. Saucen vil nu have en rigtig konsistens samt neutral carryurte smag.

Ris:
7 dl vand koges op. Ris tilsættes og koges møre. Kogetiden varierer alt efter kvalitet og rissort.

Retten er nu serveringsklar!

Variationstips:
Skært skinkekød, kalkunkød samt kyllingebryst uden skind og ben kan bruges i stedet for svinemørbrad. Carrysauce kan tilsættes lidt eksotisk frugt eller anden slags chutney og blendes med dette. Pasta eller kartofler kan serveres i stedet for ris. Diverse friske grøntsager, salater eller tærter kan gives som tilbehør. Lav en dejlig gang tarteletfyld af hønsekød til skrub af mad!




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (5 stemmer)

Opskriften er vist 32112 gange,
og udskrevet 815 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

gitte  -  2007-02-01 12:25:00
hvor skal man bruge æggehvide