hønsefond (kogt på høne og urter)(terning + vand)7.5 dl. hønsefond (kogt på høne og urter)(terning + vand)
2.5
dl.
piskefløde2.5 dl. piskefløde
urter fra høne urter fra høne
2
spsk.
hot madras karry2 spsk. hot madras karry
2
spsk.
mangochutney, sweet2 spsk. mangochutney, sweet
Ris: Ris:
300
g.
løse ris300 g. løse ris
7
dl.
vand7 dl. vand
1
tsk.
salt1 tsk. salt
Opskrift:
Svinemørbrad:
Svinemørbrad afpudses skæres i medailloner og bankes godt.
15 g smør smeltes i gryde eller lignende og de udskårne grøntsager sauteres deri. Tilsidst kommes pikantost i og det røres godt sammen. Oste-grønt massen afkøles let og fyldes på de udbankede medaillons som nu lukkes. Ombindes med 1 skive bacon per medaillon.
Afbrunes i halv smør og halv olie under kraftig varme, lægges i ovnfast fad og laves færdig i ovn ved 250 grader C. alm. ovn i 20 minutter. (De sidste 5 minutter kommes revet mozzarella over).
Karrysauce:
Hønsefond laves!
Smør smeltes i kasserolle og hot madras svitses kraftigt heri. Mel tilsættes og beurre marnier laves. Herefter tilsættes fond og fløde, samt chutney, og urter fra fond. Koges op. Blendes og koges jævn ved svag varme i 8 minutter. Saucen vil nu have en rigtig konsistens samt neutral carryurte smag.
Ris:
7 dl vand koges op. Ris tilsættes og koges møre. Kogetiden varierer alt efter kvalitet og rissort.
Retten er nu serveringsklar!
Variationstips:
Skært skinkekød, kalkunkød samt kyllingebryst uden skind og ben kan bruges i stedet for svinemørbrad. Carrysauce kan tilsættes lidt eksotisk frugt eller anden slags chutney og blendes med dette. Pasta eller kartofler kan serveres i stedet for ris. Diverse friske grøntsager, salater eller tærter kan gives som tilbehør.
Lav en dejlig gang tarteletfyld af hønsekød til skrub af mad!
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 3.6
(5 stemmer)
Opskriften er vist 33153 gange, og udskrevet 874 gange.
Kommentarer
gitte - 2007-02-01 12:25:00 hvor skal man bruge æggehvide
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider