Fyldt medaljon med ris og carrysauce

Fyldt medaljon med ris og carrysauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinemørbrad i stykker

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Fyldt medaljon med ris og carrysauce, billede 4 Fyldt medaljon med ris og carrysauce, billede 1 Fyldt medaljon med ris og carrysauce, billede 2 Fyldt medaljon med ris og carrysauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Svinemørbrad:
600 g.svinemørbrad afpudset
8 skiverbacon
 
1 æggehvide
200 g.pikant ost
50 g.smør
20 g.olie
100 g.champignon
1 peberfrugt
1 rødløg
1 zittauerløg
3 fedhvidløg
 friskkværnet peber
1 gulerod
 
100 g.revet mozzarella
 
 Karrysauce:
50 g.smør
50 g.hvedemel
7.5 dl.hønsefond (kogt på høne og urter)(terning + vand)
2.5 dl.piskefløde
 urter fra høne
2 spsk.hot madras karry
2 spsk.mangochutney, sweet
 
 Ris:
300 g.løse ris
7 dl.vand
1 tsk.salt
 
Opskrift:
Svinemørbrad:
Svinemørbrad afpudses skæres i medaljoner og bankes godt.

15 g smør smeltes i gryde eller lignende og de udskårne grøntsager sauteres deri. Til sidst kommes pikantost i og det røres godt sammen. Oste-grønt massen afkøles let og fyldes på de udbankede medaljons som nu lukkes. Ombindes med 1 skive bacon per medaljon.

Afbrunes i halv smør og halv olie under kraftig varme, lægges i ovnfast fad og laves færdig i ovn ved 250 grader C. alm. ovn i 20 minutter. (De sidste 5 minutter kommes revet mozzarella over).

Karrysauce:
Hønsefond laves! Smør smeltes i kasserolle og hot madras svitses kraftigt heri. Mel tilsættes og beurre marnier laves. Herefter tilsættes fond og fløde, samt chutney, og urter fra fond. Koges op. Blendes og koges jævn ved svag varme i 8 minutter. Saucen vil nu have en rigtig konsistens samt neutral karryurte smag.

Ris:
7 dl vand koges op. Ris tilsættes og koges møre. Kogetiden varierer alt efter kvalitet og rissort.

Retten er nu serveringsklar!

Variationstips:
Skært skinkekød, kalkunkød samt kyllingebryst uden skind og ben kan bruges i stedet for svinemørbrad. karrysauce kan tilsættes lidt eksotisk frugt eller anden slags chutney og blendes med dette. Pasta eller kartofler kan serveres i stedet for ris. Diverse friske grøntsager, salater eller tærter kan gives som tilbehør. Lav en dejlig gang tarteletfyld af hønsekød til skrub af mad!





karakterer:
Opskriften er vist 34595 gange,
og udskrevet 906 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2007-02-01 12:25:00
hvor skal man bruge æggehvide