Forloren and med svesker og æbler

Forloren and med svesker og æbler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - GrydeSteg - GrydeStege

Hovedingrediens : Svinekød - Svinemørbrad Hel

HøjtidMortens aften

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Forloren and med svesker og æbler, billede 4 Forloren and med svesker og æbler, billede 1 Forloren and med svesker og æbler, billede 2 Forloren and med svesker og æbler, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Svinemørbrad, afpudset
   
150 gram Svesker, uden sten 1 sveske ca. 10 gram
2 Æbler 1 mellemstort æble vejer ca. 80 g. skrællet vægt

1 dl. revet æble vejer ca. 70 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
3 dl. Svinebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
1.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. Ribsgele 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. Jævning
   
Opskrift:
Flæk mørbraden næsten igennem på langs, bank den lidt fladere, og fordel svesker og fintsnittede æblebåde på. Drys med salt og peber og luk sammen herom.

Brun mørbraden på alle sider i fedtstoffet i en stegegryde. Hæld bouillon ved, og lad det simre 10 min. på hver side - i alt 20 min.

Tag mørbraden op, og kom fløden i gryden. Bring i kog og tilsæt gelé. Jævn saucen og smag til med salt og peber.

Servér med kogte og brunede kartofler og rødkål eller rødkålssalat.





karakterer:
Opskriften er vist 202941 gange,
og udskrevet 11177 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (52 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 8161 (1943 kcal)
KJ pr. Pers. 2040 (485 kcal)
Vægt ialt 1400 gram
Vægt pr. Pers. 350 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 582 KJ (138 kcal)
Protein 9.8 gram
Fedt 7.3 gram
Kulhydrat 9.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-01-17 10:30:14
Prøv at svøb bacon om mørbraden.

  -   2015-12-10 14:59:29
Den er helt fantastisk, laver det nogen gange med hakket oksekøds fars u løg og så med en vildtsovs lavet m. bl.a. ribssaft og en del sukker i sovsen. Med mørbrad har jeg serveret det for gæster m. vildtsovsen, det var en succes.

  -   2015-04-12 08:43:31
Super laekker moerbrad,nej der skal ikke persille i den her for det er jo forloren and,og med persille er det noget helt andet der osse smager dejligt :)

  -   2012-01-31 20:29:25
skal der ikke persille i