Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Indbagt oksemørbrad med rødvinsaucer

Indbagt oksemørbrad med rødvinsaucer, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 5 Pers

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksemørbrad Hel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt af : Kustrup

Indsendt :



Ingredienser:
1300 g.oksemørbrad (finpustet)
2 pk.butterdej
2-3 porre
2 pk.bacon
5 dl.fløde
1 spsk.paprika
 Salt
 peber
 
 Rødvinssauce:
2 skalotteløg
15 dl.rødvin
 Fløden fra porre/bacon massen
 
Opskrift:
Porren gøres rente og snittes i ca 1 cm tykke.
Oksemørbrad afpustes i mens dette gøres lad man en pande blive varm, oksemørbrad brunes på alle side og tages af til afkøling.
Bacon kommes på panden til de er halv færdig (ca10 min) så kommer man de snittet porre på panden sammen med 1 spsk paprika og salt og peber.
Så nå porren er bløde kommes der den 0,5 l fløde på panden og lade det koge op et par min. Porre bacon massen kommer man op i en si men fløden skal gemmes til rødvinsaucen .
En butterdej rulles ud og den afkølet oksemørbrad ligges over på, og den afdryppet porre/bacon massen ligges oven på kødet. Den anden butterdej ligges oven på og gøres tæt.

Den skal stå i midten af ovnen i 1,5 time ved 80-85 grader (den skal være 56 grade i den tykkeste end) så slukker man ovnen og laden oksemørbrad stå der en ca 1,5 time 5-10 før udskæring tændes ovnen på 230 grader for at gi den en gylden farve.

RØDVINSAUCEN:
De to skalotteløg finsnittes og kommes i en varm gryde med 1 spsk olie der efter kommes rødvinen i gryden og koges til spritten er fordampet
Fløde fra porre/bacon kommes i gryden lade det koge et par min smage den til.

Tips:

Går godt sammen med bagtkartoffelmos


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (4 stemmer)

Opskriften er vist 16571 gange,
og udskrevet 292 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Thea  -  2017-12-31 16:56:30
Min butterdej skilte sig ad, mega ærgerligt. Synes ellers ikke jeg havde rullet den tyndt ud. Er der nogle gode råd, hvordan det undgåes?