Norske klejner Som bageren laver dem

Norske klejner Som bageren laver dem, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 20 stk.

KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : ja

Indsendt af : Luplau

Indsendt :



Ingredienser:
3 dl.mælk
2 pk.gær
200 g.margarine
4 æg
100 g.sukker
1 tsk.kardemomme
1 kg.hvedemel
 
1 kg.palmin eller olie til kogning
 
Opskrift:
Lun mælken og udblød gæren heri. Bland margarinen i. Tilsæt æg og derpå alle øvrige ingredienser. Lad dejen hæve 30 min. Slå den sammen igen og rul den ud til et stort kvdrat, ca. 1 cm. tykt. Skær med en klejnespore eller en kniv ca. 16 lange skykker med et snit i midten. Træk den ene ende af klejnen gennem dette snit. Kog klejnerne lysebrune i varm palmin eller olie ca. 1-2 min. pr. klejne. Læg klejnerne på et stykke fedtsugende papir efter endt kogning.
Rør flormelis og citronsaft til en lind glasur, som påføres klejnerne. Spis klejnerne friskbagte og lune.


Tips:

Klejnerne kan formes og fryses. De er derpå nemme at tø op, koge og servere nykogte. Det er også muligt at fryse de kogte klejner uden glasur og så blot lune dem i ovnen før servering


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Norske klejner

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 6342 gange,
og udskrevet 164 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu