Plantebaseret Banh Xeo - Vietnamesiske gurkemeje pandekager

Plantebaseret Banh Xeo - Vietnamesiske gurkemeje pandekager, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Enheder

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Ukendt oprindelseslandKilde : TrueGreens

Fryseegnet : Ikke afprøvet

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 Pandekager:
2 tsk.sojasauce
275 g.fuldkornsrismel
2 tsk.gurkemeje
1 ds.kokosmælk, light (400 ml) -
2 dl.PlanteÆg
3 dl.vand
3 forårsløg
 
 Fyld:
200 g.brune champignon
2 spsk.sojasauce
2 gulerødder
1 rød peber
0.25 hvidkål
1 mango
3 toppe forårsløg
1 bakke bønnespirer
 Frisk koriander og/eller mynte
 Sød chilisauce
 
Opskrift:
Pandekager:
Pisk alle ingredienserne sammen til pandekagerne med undtagelse af forårsløgene. Skyl forårsløg og skær både bund og top i tynde strimler. Vend i pandekagedejen. Stil på køl i 10 min.

Når pandekagedejen har stået på køl, varmer du en god non-stick pande op. Steg nu pandekagerne en af gangen. Dejen skal fordeles i et tyndt lag (så er den nemmere at folde). Når pandekagen bobler op og der kommer lufthuller, vender du pandekagen. Fortsæt indtil der ikke er mere pandekagedej. Der bliver cirka 8 mellemstore pandekager.

Fyld:
Skær bunden af svampene og skær dem i skiver. Lad dem marinere 10 min i sojasaucen. Steg dem herefter møre på en pande. Skær gulerødder, rød peber, hvidkål, mango og toppe fra forårsløg i strimler og anret på et fad. Skyl bønnespirer og kom på fadet med grønt. Skyl frisk koriander og mynte og kom på fadet. Pandekager og fyld er nu klar til at spise og man kan lave sin pandekage med det grøntfyld, man har lyst til fra fadet. Spis med sød chilisauce til.

Tips:

Du kan også bruge andre grøntsager i dine banh xeo.





Beskrivelse:

Banh Xeo - vietnamesiske pandekager

Har du nogensinde smagt de vietnamesiske pandekager banh xeo? Hvis ikke, finder du her opskriften på de lækre, gyldne pandekager, der ofte spises som streetfood i Vietnam. De sprødstegte vietnamesiske pandekager kan fyldes med både grøntsager, kød, skaldyr eller en kombination. Denne variation er plantebaseret, men hvis du ønsker at tilføje svinekød eller tigerrejer, kan det nemt tilføjes uden at påvirke smagen.
Denne vietnamesiske pandekage opskrift er også en glimrende en måde til at få tømt ud i din grøntsagsskuffe.

Banh xeo oprindelsen

Banh xeo er udtrykket for den sydende lyd, som opstår, så snart pandekagedejen rammer den glohede pande med olie. Det er endnu uvist, hvem der opfandt retten, men det siges, at den blev opfundet i det centrale Vietnam i Toy Son perioden mellem 1771 og 1802, hvor den hurtigt vandt indpas hos befolkningen. Sidenhen er banh xeo blevet en fast del af streetfood boderne, og som turist skal du ikke gå længe, før du kan dufte de friskbagte pandekager.

Hos Alletiders Kogebog finder du også opskriften på skønne gammeldags pandekager, som kan serveres med marmelade, sukker eller flormelis.

karakterer:
Opskriften er vist 568 gange,
og udskrevet 46 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu