Svenske kanel boller

Svenske kanel boller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 24 stk.

Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : må gerne fryses

Indsendt af : Thea Pii

Indsendt :      Red:


Ingredienser:
 Dejen:
150 g.smør eller margarine
5 dl.Mælk
50 g.gær
0.5 tsk.Salt
1-1.5 dl.Sukker
2 tsk.kardemomme
1.4 l.hvedemel
 
 Fyld:
50-75 g.smør eller margarine
0.5-1 dl.Sukker
2 tsk.kardemomme
2 tsk.kanel
 
 Pensling:
1 æg
 Perlesukker - flormelis eller mandel flager
 
Opskrift:
Forvarm ovnen 250 grader.

Smelt smørret i en lille gryde/kasserolle.
Hæld mælken i og lad blandingen blive ca. 37 grader (ca. lille finger varmt).
Opløs gær i blandingen.
Tilsæt salt, sukker og kardemomme.
Tilsæt 2/3 af melet.
Rør dejen blank (ca. 4 minutter på røre maskine).
Tilsæt resten af melet (gem lidt af melet til ældningen).
Lad dejen hæve i ca. 30 minutter (dejen må ikke forstyrres mens den hæver).

Slå dejen ned.
Hæld dejen ud på melet bord.
Rul en tyk pølse og skær den over på midten. Og rul den ud i en rektangel.

Rør fyldet sammen.
Bred den ud på dejen.
Rul den sammen, skær hver pølse i ca. 24 stykker.
Læg sneglene i papir formene og sæt dem på en bageplade.
Lad dem hæve i 30 minutter (forstyr dem ikke).

Pensles.
Sukker, mandelflager eller flormelis strøes på.
Bages midt i ovnen i 5-8 minutter.
Afkøles.

Tips:

super lækkre en kold vinter dag når de er varme.


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Kanelboller

karakterer:
Opskriften er vist 5562 gange,
og udskrevet 137 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -  2013-03-07 08:27:18
fin dej, havde dog problemer med varmluftovn, de blev meget hurtigt færdige uden på, men tog laaang tid om at blive færdige inden i .