Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Kanelboller

Kanelboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Stk. 20 Stk.
Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Kanelboller, billede 4 Kanelboller, billede 1 Kanelboller, billede 2 Kanelboller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
50 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 dl. Mælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
25 gram Gær
0.5 dl. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 knsp. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
6 dl. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Fyld:
3 spsk. Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
3 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1.5 tsk. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
   
  Pensling:
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
Perlesukker/Tesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   


Opskrift:

Smelt fedtstoffet i en kasserolle. Tilsæt mælken og opvarm det til det er håndvarmt.

Smuldr gæren ned i en skål. Hæld mælkeblandingen over gæren og rør rundt til gæren er smeltet.

Tilsæt sukker, salt og 4½ dl. af hvedemelet. Arbejd dejen smidig og tilsæt mere mel indtil dejen slipper skålen.

Dejen stilles til hævning til dobbelt størrelse under et klæde, ca. 10 minutter. Stil ovnen på 250 grader. Anbring papirsformene (muffinsforme) på en bageplade.

Kom dejen op på et melet bord og arbejd den glat og smidig. Del dejen i to dele og rul hver del til en aflang plade. Rør fyldet sammen og læg halvdelen af fyldet på hver del.

Rul dejen sammen til to ruller og skær hver rulle i 10 lige store dele og læg dem i papirsformene. Lad bollerne hæve til dobbelt størrelse.

Pensl bollerne med sammenpisket æg og drys perlesukker på. Bag dem ved 250 grader i ca. 6-8 minutter. Lad bollerne køle på en rist med et klæde over

Tips:

Du kan skifte en fjerdedel af hvedemelet ud med grahamsmel.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (55 stemmer)

Opskriften er vist 47246 gange,
og udskrevet 1127 gange.


Energi:
KJ total 10578 (2518 kcal)
KJ pr. Stk. 528 (125 kcal)
Vægt ialt 837 gram
Vægt pr. Stk. 41 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1262 KJ (300 kcal)
Protein 6.3 gram
Fedt 11.2 gram
Kulhydrat 44.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Lise  -  2010-04-25 12:04:47
Smager FANTASTISK prøv dem!!!!!!!!!!


miig  -  2008-01-24 13:24:06
kanon gode boller


marianne  -  0000-00-00 00:00:00
den er rigtig lækker,men jeg havde problemer med at de hænger i papiret