Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Vegetarisk Mousakka med kikærter

Vegetarisk Mousakka med kikærter, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Bælgplanter - Kikærter

Ukendt oprindelseslandKilde : Livetskrusninger

Indsendt af : livetskrusninger

Indsendt :



Ingredienser:
 Sovs:
1 løg
1 aubergine
210 g.Kartofler
150 g.kogte kikærter*
1 ds.flåede tomater
2-3 fedhvidløg
1 håndfuld mynteblade
0.5 tsk.spidskommen
1 tsk.olie
 salt
 peber
 
 Topping
1 æg
250 g.ricotta
1 dl.Skyr Natural
 muskatnød
 
Opskrift:
Dette er en ret som kræver noget forberedelse, men det er tilgengæld himmelsk.
* Kikærter og bønner skal stå i vand i 10-12 timer og koges (i rent vand) i ca en timer efterfølgende. Jeg koger altid bønner og kikærter i store portioner som jeg fryser ned. Kikærter øger vægten ca 2,2 gange efter udblødning og kogning. -så hvis du starter med ukogte kikærter, så skal du kun bruge ca 70g.

Skær auberginen i en halv cm tynde skiver, drys dem med salt og læg dem i et fad (eller en si hvis du har en stor en) de skal trække en time for at få den lettere harske smag ud; du kan sagtens bare skære dem og putte dem i, det gør blot bagetiden længere, mere vandet og retten smager knap så "rund" -jeg synes personligt vil jeg hellere udvande dem end bruge dem direkte!

Hak løg og hvidløg og svits det i en pande ved lav temperatur i olien. Tilsæt tomater, mynteblade, spidskommen og kikærterne og lad det simre i ca 10 minutter.
Vask auberginerne; ellers har du en meget salt ret :o) jeg glemte det den aller første gang jeg som... 15-17 årig forsøgte mig. Det var i øvrigt mit første møde med auberginer og der gik laaaang tid inden jeg forsøgte mig igen.... Skær kartoflerne i helt tynde skiver. Læg kikærtesovsen i et tyndt lag i et ildfast fad, dæk med et lag auberginer og herover tyndt skåret kartofler. Drys med salt. Gentag med sovs, auberginer og kartofler.

Pisk ricottaen sammen med skyr og æg og riv noget frisk muskat i. læg det i et lag herover det sidste lag kartofler og sæt det i ovnen v 175 grader C varmluft i ca 45 minutter.
Server med en god blandet grov salat til.


Tips:

Se billeder og flere opskrifter på livetskrusninger.dk Energi pr. 100 g.: 70 kcal Kulhydrat 6.3 g Protein 4.7 g Fedt 2.9 g Kostfibre 0.8 g


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Moussaka

karakterer:
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

Opskriften er vist 6174 gange,
og udskrevet 95 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu