Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Bønne gratin

Bønne gratin, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 pers

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Bælgplanter - Bønner

Ukendt oprindelseslandKilde : Livetskrusninger

Fryseegnet : ikke fryseegnet

Indsendt af : Livets krusinger

Indsendt :



Ingredienser:
100 g.butter beans (limabønner)
50 g.sorte bønner
100 g.majs
2 Æg
1.5 Æggehvide (i bæger eller to fra alm æg)
5 dl.Skummetmælk
1 tsk.Karry
1 håndfuld oregano
1 lille håndfuld timian
 Salt
 peber
50 g.mozzarella
 
Opskrift:
Bønner er sunde, fyldt med proteiner (endda mere end oksekød!) og så smager de super godt en kold efterårsdag.

Bønnerne skal ligge i vand i mindst 12 timer inden de bruges; de er ganske giftige uden....
Kog bønnerne i RENT vand i en time.
Forvarm ovnen til 200g mens du blander bønnerne med majs, krydderier, kryderurter, salt, peber og mælk i en gryde og koger det i ca 5 minutter. -enten skal du røre hele tiden eller også skal du ikke røre særlig dybt; skummetmælk har ret nemt ved at koge på… -så hvis det koger på bunden, skal du bare sørge for ikke at røre det brændte af.
Pisk æggene med hviderne og bland det sammen med bønnerne. Put det i et ildfast fad og drys med osten.
Bag i 30 minutter. Server med råkost salat eller Røbede fenikkel salat til.

Istedet for majs kan du også putte grønne bønner (og lave den 100% bønne gratin) eller andre grøntsager som ikke er for vandede. Hvis du ønsker at bruge gulerødder eller lignende, skal du blancere dem først så ikke de er rå.

Tips:

Se billeder og flere opskrifter på livetskrusninger.dk Energi pr. 100 g.: 92 kcal Kulhydrat 9,6 g Protein 7.4 g Fedt 2 g Kostfibre 2.6 g


karakterer:
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

Opskriften er vist 3791 gange,
og udskrevet 77 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu