Bønne gratin

Bønne gratin, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 pers

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Bælgplanter - Bønner

Ukendt oprindelseslandKilde : Livetskrusninger

Fryseegnet : ikke fryseegnet

Indsendt af : Livets krusinger

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
100 g.butter beans (limabønner)
50 g.sorte bønner
100 g.majs
2 Æg
1.5 Æggehvide (i bæger eller to fra alm æg)
5 dl.Skummetmælk
1 tsk.Karry
1 håndfuld oregano
1 lille håndfuld timian
 Salt
 peber
50 g.mozzarella
 
Opskrift:
Bønner er sunde, fyldt med proteiner (endda mere end oksekød!) og så smager de super godt en kold efterårsdag.

Bønnerne skal ligge i vand i mindst 12 timer inden de bruges; de er ganske giftige uden.
Kog bønnerne i RENT vand i en time.
Forvarm ovnen til 200g mens du blander bønnerne med majs, krydderier, krydderurter, salt, peber og mælk i en gryde og koger det i ca 5 minutter. -enten skal du røre hele tiden eller også skal du ikke røre særlig dybt; skummetmælk har ret nemt ved at koge på så hvis det koger på bunden, skal du bare sørge for ikke at røre det brændte af.
Pisk æggene med hviderne og bland det sammen med bønnerne. Put det i et ildfast fad og drys med osten.
Bag i 30 minutter. Server med råkost salat eller Røbede fennikel salat til.

I stedet for majs kan du også putte grønne bønner (og lave den 100% bønne gratin) eller andre grøntsager som ikke er for vandede. Hvis du ønsker at bruge gulerødder eller lignende, skal du blanchere dem først så ikke de er rå.

Tips:

Se billeder og flere opskrifter på livetskrusninger.dk Energi pr. 100 g.: 92 kcal Kulhydrat 9,6 g Protein 7.4 g Fedt 2 g Kostfibre 2.6 g





karakterer:
Opskriften er vist 5164 gange,
og udskrevet 109 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu