Gulerodskage 15

Gulerodskage 15, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : Rodfrugter - Gulerødder

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Gulerodskage

Indsendt :      Red:


Ingredienser:
200 g.rørsukker
1 dl.flydende akaciehonning
1 dl.Cheasy A-38 eller kærnemælk
2 æg
1 moset banan
275 g.hvedemel
2 tsk.bagepulver
0.5 tsk.salt
1 tsk.natron
1 tsk.vanillesukker
2 tsk.kanel
350 g.revne gulerødder evt. 1 dl rosiner.
 
Opskrift:
Ingredienserne blandes godt - brug dejkrogene i din håndmikser. Hældes i form efter ønske, jeg har her brugt en stor tærteform, man kan også bruge en springform eller en brødform. Porcelænsforme skal ikke behandles, kagen slipper fint, men metalforme kan evt. fores med bagepapir. Ingen form for olie eller anden smørelse er nødvendig.

Kagen bages i en time ved 175 grader. Mærk efter med en strikkepind om kagen er færdig. Strikkepinden prikkes ned midt i kagen og hvis den er ren, når den trækkes tilbage, er kagen færdig.

Tips:

Vær opmærksom på, at det at spise fedtfattigt er en kvalifikation alene, men det vigtigste ved den fedtfattige filosofi er at have fedtbevidsthed, hvilket vil sige, at man ikke skal tilstræbe fedtfobi, men skal skelne mellem det sunde og det usunde fedt. Generelt er det sunde fedt, det der kommer fra planter og fisk og det usunde er det der kommer fra dyrene, incl. mejeriprodukter og æg. Men begge typer - sunde og usunde - er lige fede. Fedtbevidsthed går ud på at skelne mellem sunde og usunde og indtage de sunde i små mængder sammen med meget af det, der fra naturens side ikke indeholder så meget fedt, typisk frugt, grønsager, brød, pasta, ris, kartofler m.m.


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Gulerodskage

karakterer:
Opskriften er vist 4897 gange,
og udskrevet 96 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

SVH  -  2014-02-17 12:58:28
Det kan absolut ikke anbefales at bage kagen i en stor rugbrødsform. Jeg bagte kagen i ca. 1 time og 45 min. og den var stadig meget klæg og knap bagt helt færdigt alligevel. Men smagen er god og den fortjener derfor et forsøg mere på et andet tidspunkt.

filip  -  2012-11-11 17:29:44
en meget god kage