Gulerodskage med ostecreme

Gulerodskage med ostecreme, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 12 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Bradepandekage

Hovedingrediens : Rodfrugter - Gulerødder

Ukendt oprindelseslandTilberedningstid : 60 minutter

Indsendt :      Red:

Gulerodskage med ostecreme, billede 4 Gulerodskage med ostecreme, billede 1 Gulerodskage med ostecreme, billede 2 Gulerodskage med ostecreme, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
300 gram Brun farin 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
2 dl. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

4 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
275 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1.5 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 tsk. Natron 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 tsk. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
375 gram Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
   
  Ostecreme:
200 gram Flødeost, naturel 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
120 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
180 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
2 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Farin og olie røres sammen, æggene piskes i et af gangen, derefter blandes tør ingredienserne og hældes / røres sammen med reven gulerod.

Hældes i bradepande 23x33 cm. og bages ved 185 grader C. alm. ovn i 45 minutter.

Ostecreme:
Flødeost, smør, flormelis og vanillesukker røres sammen .

Ostecremen fordeles oven på kagen når denne er kølet af.

Tips:

Ostecreme er ikke fryseegnet.


Beskrivelse:
Historien bag den klassiske gulerodskage
Den lækre gulerodskage er en godmodig klassiker, når det kommer til kagebagning i de danske hjem. Det var dog ikke denne kages svampede konsistens og cremede topping, der i første omgang gjorde, at den vandt indpas på den danske kagescene - men det er helt sikkert det, der har gjort, at den er blevet der.

Gulerødder som naturligt sødemiddel
Gulerødder er faktisk blevet brugt i søde kager siden middelalderen, da sødemidler dengang var både sparsomme og dyre. Man fandt derfor ud af at bruge guleroden, der - udover sukkerroer - indeholder mere naturligt sukker end nogen anden grøntsag.

Herefter skulle gulerodskagens popularitet eftersigende være blevet vakt til live igen under Anden Verdenskrig grundet rationering - og den skulle efterfølgende være blevet endnu mere populær i det 20. århundrede grundet sin “sundere” beskaffenhed.

I dag er gulerodskage, især den med ostecreme på toppen, en velkendt klassiker på både kaffeborde, til børnefødselsdage og alverdens andre kagedage og -borde.

karakterer:
Opskriften er vist 3283433 gange,
og udskrevet 67814 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (1746 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 26615 (6337 kcal)
KJ pr. Pers. 2217 (528 kcal)
Vægt ialt 1937 gram
Vægt pr. Pers. 161 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1373 KJ (327 kcal)
Protein 4.0 gram
Fedt 18.4 gram
Kulhydrat 37.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Mutti  -  2022-05-05 14:04:41
Prøv at komme 1dl hakkede mandler, og 100 g mørkt chokolade 72% i og serverer den med cremefraiche. En lidt luksus udgave.

Elisa^﹏^  -  2022-04-01 17:50:28
Den er mega god

  -  2022-03-22 20:09:34
Jeg har lavet dem til muffins og frosset dem ned. Det er lykkes fint at fryse dem med ostecremen på 😄 Skønt lige at kunne tage en op til en kop kaffe, når man er lidt lækkersulten 😜

Pernille  -  2022-03-17 18:00:28
Min kage har stået længe nu i ovnen - sætter den sig når den køler af ?

  -  2022-03-13 21:01:55
Super lækker kage. Nem at bage. Har bagt den mange gange og folk spørger ofte efter opskriften.

Caroline   -  2021-12-29 11:58:39
Jeg har bagt kagen. Det er en rigtig nem og håndgribelig opskrift. Kagen smager super fantastisk, og jeg er helt tosset med letheden i kagen. Ostecremen er top verdensklasse, og når jeg smager på den får jeg en helt speciel følelse. Jeg vil derfor forslå Alletiders Kogebog at lave en ostecremeskage med gulerodscreme.

Klara  -  2021-11-26 16:42:55
Min gad ikke at bage ordentlig inde i ovnen. Den er helt våd efter næsten en time

Mark  -  2021-11-22 11:04:58
Jeg har lavet den kage et utal a gange den blir altid mega lækker. Jeg smider mindst 700gram gulerod i også 45 min i ovnen. den blir altid super svampet og go. Vores ovn er ad ældre dato og varmer måske ikke så godt mere.

  -  2021-11-02 21:27:41
Jeg bagte engang denne kage for at tage med i skole og alle elskede den så bagte jeg den igen til en sommerfest og alle var måløse over jeg kunne bage så god en kage. #verdensbedsteopskrift

Bente KjærTruelsen   -  2021-11-02 17:03:23
Virkelig god konsistens, men jeg synes den mangler lidt i smagen. Jeg kom ostecremen ovenpå som jeg havde pisket længe.

Per  -  2021-10-21 19:36:45
Smørret til ostecremen skal være rigtigt smør

  -  2021-10-20 17:59:34
et spørgsmål skal det være flydende smør?

Anette  -  2021-10-04 20:12:18
Synes der plejer at være hakkede valnødder i?!? 🙂

Karen  -  2021-09-24 08:38:09
Jeg lærte under uddannelse, at bruge denne opskrift. Syns den er nem. Ostecremen kan erstattes med smørcreme, med samme smag.

Connie  -  2021-09-22 05:58:29
Den her kage gave mig førstepræmien i vores lokale konkurrence på Lundø.. Den er simpelhen tæskelækker.. 😉

  -  2021-08-21 15:06:15
Jeg er enig med all de andre. Rigtig god opskrift. 👍

Anne-Charlotte  -  2021-08-19 20:31:46
Virkelig god og populær kage! Alle var vilde med den! Jeg 3 doblede dog ostecremen :P lækkert :D

jeg elsker kage:)  -  2021-08-16 10:38:22
haha mega lækker syndes det var bare lidt for lang tid i ovnen🙂👌

  -  2021-08-16 10:34:37
lækker kage :P

nadin  -  2021-08-16 10:34:05
lækker kage og dejlig svamped=)

guccihunden  -  2021-03-31 10:08:51
Skøn kage. Dog steg den ret meget i forhold til formen. Den blev dog meget lækker og luftig. Ved ikke om jeg fik rørt smør og flormelis for lidt. Kunne se i andre opskrifter den skulle piskes til den blev luftig nærmest som æggehvider og sukker Ved ikke om det var det der gjorde den man kunne smage smørret gennem flødeosten. Men alt i alt en lækker kage og god opskrift.

Emma Pedersen  -  2021-03-22 12:54:36
Kagen er mega lækker

Sara Diya  -  2021-03-13 09:31:07
Den bedste kage!

Mette   -  2021-02-09 19:43:34
Perfekt opskrift, ingen ændringer. Perfekt kage, der altid får kæmperos, når jeg har den med nogen steder. Jeg tror altid jeg har bagt for meget kage, men alt bliver spist!!

melanie  -  2021-02-06 10:00:46
Den er helt fantastisk, hele familien ELSKER den :-)

  -  2021-01-19 13:36:08
Wow er hel vild med den 😍😍

sofia   -  2021-01-18 12:53:01
jeg skal til at lave den for 2 gang den er så god det er helt klart min yndlings kage

Torben V   -  2021-01-17 10:28:51
Plejer at putte lidt knuste valnødder i. Og de hele velnødder er også fine til pynt på toppen af ostecremen. Virkelig en lækker gulerodskage. 5 stjerner herfra.

Maria  -  2020-12-28 16:49:35
Let at lave og super lækker!

Nanna  -  2020-12-19 19:58:50
Jeg gjorde klog i at læse anmeldelserne på kagen. 35 minutter for mig var helt perfekt! Den var lige som den skulle være, og det bliver den faste opskrift, når jeg bager gulerodskage 😍

Rebekka  -  2020-11-20 12:36:45
Jeg kom en tsk. stødt ingefær, en håndfuld chokoladeknapper (70%) og skallen fra en appelsin i dejen. Det gav et fint strejf af julestemning :-)

Ellen  -  2020-11-10 12:58:38
Jeg kommer reven skal fra en halv citron og saften også i Ostecremen, den giver lige det bid, som jeg synes cremen mangler. Ellers Super kage - men som flere andre - dog kun bagt i 40 minutter, og HUSK IKKE VARMLUFT .. ☺

Rie  -  2020-11-06 09:35:12
Den bliver ekstra ekstra god hvis man deler kagen på midten, putter cremen i, og stiller den på køl natten over... muuuums

Cille  -  2020-10-31 22:07:11
Virkelig lækker opskrift, dog skal den slet ikke have så lang tid i ovnen.

Maria  -  2020-10-01 10:14:30
Den bedste opskrift på gulerodskage :-)

  -  2020-09-10 11:11:31
Den skal bagen lige 5 min for lidt, så den er dejlig blød og fugtig, også i køleskabet til dagen efter, og først der smøre den køleskabs kolde creme på, så er den perfekt

Markus   -  2020-09-02 22:11:04
Den her er alt for fed og sød i min optik. Lidt mindre brun farin og lidt mere mel. Ikke nær så meget flormelis i cremen, den har slet ingen syrlighed tilbage med alt det flormelis

Rita   -  2020-08-01 02:33:52
Anbefaler man putter 1dl mælk i dejen efter de revne gulerødder og rører det sammen. - så bliver den ikke så tør

billig bob  -  2020-07-21 10:05:11
rigtigt god kage skal klart bages igen

Stephanie  -  2020-07-17 08:57:32
Nogen der ved om den kan fryses uden cremen?

Peter  -  2020-07-12 21:43:28
Gulerodskage med olie

Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her