Nytårstorsk

Nytårstorsk, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : TorskeFisk - Hel Torsk

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Fryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt :      Red :
Nytårstorsk, billede 4 Nytårstorsk, billede 1 Nytårstorsk, billede 2 Nytårstorsk, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 kg.hel torsk
 vand
 salt
 
 Sennepssovs:
25 g.Smør
2 spsk.Hvedemel
5 dl.Kogevand
1 dl.Sødmælk
2 spsk.Fiskesennep
1 tsk.Salt
 
 Tilbehør:
2 Æg M/L, hele
200 g.Bacon, tern
200 g.Rødbeder, syltede
200 g.Løg, pillet vægt
4 spsk.Kapers
1 brevPeberrod, revet
 Fiskesennep
 
1000 g.Kartofler, skrællet vægt
 
Opskrift:
Et stykke hel torsk deles i portionsstykker. Det kan koges helt, men det kan ikke deles pænt, så det kan ikke portionsanrettes i så fald.

Torskestykkerne lægges i en stor gryde, dækkes med vand og bringes i kog, ikke buldrekoge. Gryden skummes og der skrues ned for varmen og simrer videre i ca. 15 minutter.

Sennepssovs:
Smelt smørret i en gryde, tilsæt melet og rør det sammen med smørret. Tilsæt mælk og kogevand fra torsken lidt af gangen under konstant omrøring til en tilpas lidt tyk konsistens. Smag til med salt men vær forsigtigt da der også er salt i kogevandet. Til sidst tilsættes sennep. Tilsæt lidt ad gangen og smag til.

Torsken løftes op og drypper lidt af inden den serveres.

Serveres med kogte pillekartofler og sennepssovs.

Som valgfrit tilbehør kan der servers hakkede kogte æg, sprødstegt bacontern, hakkede syltede rødbeder, hakkede rå løg, afdryppede kapers, revet peberrod samt fiskesennep.





karakterer:
Opskriften er vist 890 gange,
og udskrevet 27 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu