Cassoulet

Cassoulet, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Fryseegnet : Ikke afprøvet

Indsendt :      Red :
Cassoulet, billede 4 Cassoulet, billede 1 Cassoulet, billede 2 Cassoulet, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Bønner:
500 g.tørrede hvide bønner
 
1 løg
1 gulerødder
1 stilkbladselleri
3 fedhvidløg
 Timian, frisk
2 nelliker
300 g.saltet flæsk
1 ds.Hakkede tomater
2 tsk.salt
 
 Kødet:
500 g.lammebov
2 løg
3 fedhvidløg
1 ds.Hakkede tomater
 Timian, frisk
 Laurbær
 
2 andelår Confit de Canard
300 g.chorizopølse eller kålpølse
2 dl.hvidvin, tør
 
 Rasp
 
Opskrift:
Bønne:
Start dagen før med at sætte de hvide bønner i blød i rigeligt vand. De skal stå natten over, gerne 24 timer.

På selve dagen starter du med at dræne og skylle de udblødte bønner. Læg den i en passende gryde. I samme gryde lægges pillet løg, 1 skrællet gulerod, bladselleri, hvidløg, 1 lille bundt timian plus evt. persille og eller laurbær og hele nelliker. Læg også kogeflæsket i gryden inden du hælder de hakkede tomater over. Hæld så meget vand i så at det hele er godt dækket. Bring gryden i kog og kog 1½-2 timer til bønner og kød er møre.

De hele grøntsager og flæsk fiskes op, grøntsagerne kasseres men flæskes gemmes.
Bønnerne drænes men væden gemmes.


Kødet:
Lammebov eller andet eller andet lammekød, eller svinebov skæres i tern. Løgene hakkes groft. Noget af fedtet fra andelår Confit de Canard varmes på en pande og kødet brunes godt heri. Kom så de hakkede løg samt hvidløg på panden og brun hvidere. Hæld tomaterne over samt timian, laurbær og pølse skæret i passende stykker bring i kog.

Halvdelen af de drænede bønner lægges i bunden af et pænt stort ildfast fad, her har vi brugt en glasstegeso. Ovenpå bønnerne lægges indeholdt af panden samt de kogte salte flæsk som er skåret i passende tern, samt andelårene som er delt i 2 Der toppes med den sidste halvdel bønner og den sidste væde fra bønnerne. Der skal være noget væde i fadet, men det skal ikke være meget flydende.

Der drysses 1 spsk. rask over og fadet stilles i en 180 grader C. alm ovn. hvor den gives 1½-2 timer.

Ind i mellem (ca. hver 30 minut.) tages fadet ud, og den ristede top vendes ned i gryden, der skal ikke røres voldsomt.





karakterer:
Opskriften er vist 442 gange,
og udskrevet 8 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu