Mørbrad a la creme med champignon

Mørbrad a la creme med champignon, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Fryseegnet : Ikke afprøvet

Indsendt :      Red :
Mørbrad a la creme med champignon, billede 4 Mørbrad a la creme med champignon, billede 1 Mørbrad a la creme med champignon, billede 2 Mørbrad a la creme med champignon, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Champignoner, renset vægt 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

4 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 tsk. Citronsaft, friskpresset 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Skær rodenden af champignonerne. Skyl dem nogle gange, men lad dem ikke ligge i vand. Skær dem i halve eller kvarte alt efter størrelse.

Smelt smørret i en gryde og kom svampene i og svits dem et par min. Drys hvedemel over under konstant omrøring. Rør fløden i og kog stuvningen ved svag varme ca. 5 min til tilpas tykkelse. Smag den til med krydderier med citronsaft.

Mørbraden befries for sener og skæres i 4-5 cm stykker som bankes let flade. Krydres med salt og peber

Steges 2-3 minutter på hver side i smør.

Servers smørstegte kartofler, de kan steges på samme pande som mørbraderne.





karakterer:
Opskriften er vist 1224 gange,
og udskrevet 10 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 7406 (1763 kcal)
KJ pr. Pers. 1851 (440 kcal)
Vægt ialt 939 gram
Vægt pr. Pers. 234 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 788 KJ (187 kcal)
Protein 2.6 gram
Fedt 18.5 gram
Kulhydrat 4.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu