Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Gratin dauphinoise

Gratin dauphinoise, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : -

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : Missy

Indsendt :



Ingredienser:
 Lidt olie til at smøre med
4 dl.mælk
2.5 dl.piskefløde
1 fedhvidløg, pillet og skåret i stykker
1.5 kg.kartofler
250 g.reven mozarella ost
 Salt
 peber
 
Opskrift:
Hæld mælk, fløde og hvidløg i en gryde.
Varm op lige til kogepunktet.
Når det begynder at boble småt i siderne, tages gryden af varmen og køles lidt af.
Skræl kartoflerne og skær dem i meget tynde skiver, f.eks. på et mandolinjern.
Smør et ildfast fad med lidt olie.
Si mælkeblandingen for at få fjernet hvidløget.
Nu skal ost og kartofler lægges lag på lag i det ildfaste fad.
Start og slut med revet ost.
Med denne portion får jeg gerne 4 lag ost og 3 lag kartofler.
Drys godt med salt og peber oven på hvert lag kartofler.
Hæld derefter mælkeblandingen ud over kartoflerne.
Pres kartoflerne let ned for at få dem til at suge væske.
Sættes i ovnen i 35-40 minutter på 200 grader varmluft.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3    (2 stemmer)

Opskriften er vist 7983 gange,
og udskrevet 106 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu