Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice


















Kartoffel-æggekage

Kartoffel-æggekage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Æggekage

Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Kartoffel-æggekage, billede 4 Kartoffel-æggekage, billede 1 Kartoffel-æggekage, billede 2 Kartoffel-æggekage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
300 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
100 gram Gulerødder 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
1 Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
125 gram Champignoner 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
2 spsk. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   
  Æggemasse:
4 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 dl. Letmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 tsk. Peber. hvid
1 tsk. Muskat, friskrevet
   
  Pynt:
2 spsk. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
2 Tomater, friske 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
   
   


Opskrift:

Kartofler og gulerødder skrælles og rives groft. Peberfrugt og champignon renses og skæres i tynde skiver.

Olien varmes på en pande, og de revne gulerødder steges i 1 minut. De revne kartofler tilsættes og steges videre sammen med gulerødderne i 3-4 minutter. Vend hele tiden de revne gulerødder og kartofler så retten ikke brænder på.

Tilsæt nu peberfrugt og champignon og steg videre i 2-3 minutter.

Ingredienserne til æggemassen blandes til en jævn masse og hældes over de stegte grøntsager. Skru ned til svag varme.

Efter 5 minutter lægges tomatskiverne i en krans langs kanten på stegepanden, og æggekagen steger videre i ca.10 minutter til æggemassen er stivnet.

Serveres med blandet salat og groft brød.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (41 stemmer)

Opskriften er vist 145052 gange,
og udskrevet 2956 gange.


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2014-12-28 21:51:03
super opskrift, en knivspids bagepulver gør den mere luftig,


Inger  -  2012-06-16 23:18:29
2012-06-16: Den er virkelig lækker! Og ening i, at den er så god, at man godt kan beregne dobbelt op´, når retten bruges som aftensmad. Jeg havde ingen problemer med noget, der brændte på, selvom jeg ikke rørte i æggemassen undervejs - måske vil hjælpe at vælge teflonpande eller lign. samt at dæmpe varmen,når æggemassen er hældt på. Velbekomme! :o)


Julie  -  2012-04-16 21:14:19
Gulerødder og kartofler brænder virkelig let fast på panden - jeg troede, at jeg lige kunne blande æggemassen mens grønsagerne stegte, men det kunne man slet ikke uden det brændte fast. Så det hele skal blandes inden man går i gang :) Min helt alm. str. pande (synes jeg i hvert fald selv) blev ret fyldt, så det var ret svært at vende rundt, men det kunne da lige være der. Men brug en stor pande, hvis I har. Derudover synes jeg måske ikke, at retten smagte af så meget, ikke særlig spændende! Men en ok hverdags-løsning!


chalotte  -  2009-02-11 14:43:07
En Opkrift man stærkt kan anbefale, Den er bare rigtig god..


Casper  -  2007-02-05 21:20:05
Suveræn. Kan varmt anbefales og var rigtig god med skinke-tern og coctail-pølser


Tina  -  0000-00-00 00:00:00
Rigtig lækker.Man spiser meget af den så dobbelt potion til 4..


Ida  -  0000-00-00 00:00:00
Rigtig god opskrift... man kan bruge alle mulige forskellige grønsager, så bliver det rigtig lækkert.