Toscakage 02

Toscakage 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Kage

Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : det ved jeg ikke

Indsendt af : doris fuglkjær

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 Dej:
2 æg
150 g.sukker
100 g.mel
1 tsk.bagepulver
2 spsk.fløde
100 g.smør
 
 Mandeldej:
50 g.fint snittede mandler
2 spsk.smør
50 g.suller
1 spsk.mel
3 spsk.kaffefløde
 
Opskrift:
Dej:
hertil piskes de hele æg med sukkeret til en tyk æggesnaps, gerne i maskine. Så røres i med en ske og håndkraft mel og bagepulver og fløde og til sidst det smeltede afsvalede smør. Dejen røres sammen, skal blot blandes ikke mere.

Hældes derpå i en smurt form ca. 24-25 cm i diameter, smurt godt og kagen bager på en rist på nederste rille i ovnen ved 200 grader i ca. 20 min.


Imens laves mandeldejen meget enkelt:
mandler, smør, sukker, mel og fløde blandes i en kasserolle, varmes godt igennem til en tyk masse, må gerne lige koge. tages fra varmen og fordeles over, den næsten færdigbagte kage, der atter sættes i ovnen og bager videre ved 225 grader i 10 min., til mandelmassen er gyldenbrun.

Kagen kan nydes som en dessert med flødeskum til eller som en dejlig skærekage til kaffe eller te.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Toscakage

karakterer:
Opskriften er vist 3794 gange,
og udskrevet 95 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2015-06-07 20:13:57
Jeg har brugt alm piskefløde både i kage og i fyldet. Jeg hakkede nødder gennem en persille hakker og brugte det i fyldet istedet for mandler og brugte flydende margarine stedet for smør. Jeg kom lidt smeltet lys chokolade i kanten hele vejen rundt i ca. 1 cm brede. Uha hvor var den god. PS bagetiden var hos mig ca 18 minutter😊