Toscakage

Toscakage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt :      Red:

Toscakage, billede 4 Toscakage, billede 1 Toscakage, billede 2 Toscakage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
120 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
120 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
100 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Glasur:
100 gram Mandler, smuttede 1 smuttet mandel vejer ca. 1 gram stykket.

1 dl. hele smuttede mandler vejer ca. 65 gram.
75 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 spsk. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
   
Opskrift:
Pisk æg og sukker godt. Rør det smeltede, men afkølede smør i, derefter røres melet i.

Dejen kommes i en smurt springform ca. 24 cm. i diameter. Sæt formen i ovnen ved 180 grader C. alm. ovn i 20-25 minutter.

Bland sukker, smør, mælk og mel i en gryde. Lad det få et opkog og bland de smuttede mandler i.

Når kagen er bagt så meget, at den holder faconen, efter ca. 20 min. bagetid, hældes mandelblandingen over, og kagen sættes i ovnen igen i ca. 10 minutter, til overfladen er smuk karamelfarvet.


karakterer:
Opskriften er vist 64246 gange,
og udskrevet 1845 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (82 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 13197 (3142 kcal)
KJ pr. Pers. 1649 (392 kcal)
Vægt ialt 744 gram
Vægt pr. Pers. 93 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1773 KJ (422 kcal)
Protein 6.8 gram
Fedt 26.1 gram
Kulhydrat 41.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Kit  -  2010-11-07 11:32:20
Et sikkert hit. Skal bage den igen nu til mine kaffe-gæster i eftermiddag.