Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Fransk Kartoffelstuvning

Fransk Kartoffelstuvning, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Div hovedretter i ovn

Hovedingrediens : Rodfrugter - Nye kartofler

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :

Fransk Kartoffelstuvning, billede 4 Fransk Kartoffelstuvning, billede 1 Fransk Kartoffelstuvning, billede 2 Fransk Kartoffelstuvning, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Små kartofler pillet vægt
1 kvist Mynte, frisk
   
250 gram Tomater 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
45 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
1 tsk. Tomatpure. koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
1 tsk. Paprika, edelsuss
3 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

3 dl. Mælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
2 spsk. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   


Opskrift:

Kartoflerne skrabes og lægges i en stor gryde saltet vand. Læg myntekvisten ved og lad kartoflerne simre i 10 min. Hæld vandet fra og stil kartoflerne til side

Tomaterne skæres midt over. Kernerne tages omhyggeligt ud med en teske. Tomat kødet hakkes groft og stilles til side.

Smelt 15 g af smørret i en mellemstor gryde. Tilsæt tomatkødet, hvidløg, tomatpure og paprika, og lad det stege ved svag varme i 5 min. Blandingen hældes i en si og stille til side.
Ovnen forvarmes til 180 grader C. alm. ovn.

Det resterende smør smeltes ved lav varme i en tykbundet gryde. Melet drysses i gryden og steger med i 1-2 min. uden at brune. Rør grundigt i blandingen med en trægrydeske.

Tilsæt nu langsomt mælken under kraftig piskning. Bliv ved med at at piske, til saucen kommer i kog. Lad den simre ved svag varme i 3-4 min. til den har en passende cremet konsistens. Hvis saucen har fået klumper, kan den hældes igennem en si og varmes op igen i en ren gryde.

Smag saucen til med salt og peber og rør tomatblandingen i sammen med piskefløden.

Kom nu kartoflerne i saucen og rør stuvningen godt igennem, så alle kartoflerne er dækket af saucen. Stuvningen hældes over i et ildfast fad. Dæk fadet til med folie og stil det i ovnen i 20 min. til kartoflerne føles møre, når det stikkes i dem med en skarp kniv.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
1    (28 stemmer)

Opskriften er vist 28639 gange,
og udskrevet 401 gange.


Energi:
KJ total 5051 (1202 kcal)
KJ pr. Pers. 1262 (300 kcal)
Vægt ialt 1171 gram
Vægt pr. Pers. 292 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 431 KJ (102 kcal)
Protein 2.2 gram
Fedt 5.2 gram
Kulhydrat 12.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2013-12-26 23:32:34
Har sjældent smagt så elendige kartofler.


  -  2013-01-18 12:45:27
rigtig lækker ret, jeg ville dog give den lidt længere i ovnen, tættere på 40 min.