Hybenmarmelade
Hovedingrediens : Bær - Hyben Fryseegnet : Ikke fryseejnet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Der skal plukkes ca. 2 kg hyben til opskriften. Pluk blomst og stilk af hybenerne og flæk dem. Skrab kernerne ud og skyl dem grundigt.
Vask citronerne og riv skallen med juliennejern. Kog hybenskallerne med vand, citronskal, en flækket vanijestang og saften af de to citroner i 20 minutter under låg. Herefter tilsæt sukker. Kog videre i 15 minutter uden låg. Skyl glas og låg i kogende vand med 1 tsk atmon. Skal marmeladen holde længe er det en god idé at tilsætte 1 tsk atamon i den afkølede færdige marmelade. |
|
Opskriften er vist 166011 gange,
og udskrevet 2513 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (40 stemmer) |
|
Kommentarer Casper - 2020-09-25 - 2020-09-25 11:26:53 Mine ekstra erfaringer: - følg kogeprocessen og afpas kogetiden efter, hvor bløde du ønsker skaller skal være i marmeladen (jeg brugte korte tider end hhv. 20 min og 15 min) - tilsæt lidt ekstra vand efter behov (der damper vand fra, når man jævnlig ser til kogeprocessen) - tilsæt sukker gradvis og smag om det er tilstrækkelig. Jeg endte med at bruge 250 g. - alle glas med låget på desinficeret ved rystning/skylning med rabarber snaps (efter rengøring af glas) Charlotte - 2020-08-26 22:47:48 Smager super godt! Kokte hybenerne i hvid portvin i stedet for vand, det var heller ikke dårlig 👌 Egon Klitgaard - 2020-08-16 11:57:15 Rigtig god opskrift. Har lavet den lige efter bogen og den er super men grov med store skaller Jeg har lavet 2. Omgang af 2 kilo rensede hyben med samme opskrift - men ladet de rensede hyben køre gennem en foodprocessor ganske kort og ladet dem stå natten over på køl blandet med sukkeret og citronsaften. Dagen efter tilsat citrus skallerne og lidt vand - men kun 1/3 - 1/2 af mængden da de har afgivet deres egen væde natten over. Kogt det hele i 40 min - og vupti en rigtig confiture af hyben. Fremgangsmåden skylder jeg at give æren for til en ældre fransk dame som fra sin bedstemor altid har lavet bær-marmelader efter denne fremgangsmetode. Karina - 2018-07-31 12:44:52 Rigtigt godt også at putte lidt æblestykker i. Jeg har med fordel blendet massen let, når den er færdigkogt. Det giver en mere cremet marmelade. Gudrun - 2017-09-05 17:31:52 Efter min mening er den for sød og vil anbefale at blande søde æblev i og så kun 100 gr rørsukker Christel - 2017-08-18 12:48:03 Tror ikke de mener du skal skylle kernerne men skallerne. Tove J - 2016-09-29 21:38:06 Hvorfor skal man flække blomst og stilk? Hvorfor skal man skylle kernerne grundigt? Jeg plejer at smide blomst,stilk og kerner ud,så hvorfor lave ekstra arbejde! Helt seriøst: del dine hyben (uden blomst, stilk,kerner og ormegange)i 4 dele og brug den udmærkede opskrift. Ps. Jeg renser de kvarte hyben med pegefingeren -- og jeg plukker først hyben i oktober, så er jeg nemlig fri for ormegange i bærrene! DortheF - 2014-09-09 12:48:59 Bortset fra Atamon er det en fin opskrift. Kog glassene i 10 min og skyl evt. med vodka. Lige så effektivt og meget meget sundere. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne