Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Hybenmarmelade

Hybenmarmelade, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
små glas 4 små glas
SyltningRet : Syltning - Diverse syltning

Hovedingrediens : Bær - Hyben

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ikke fryseejnet

Indsendt :


Hybenmarmelade, billede 4 Hybenmarmelade, billede 1 Hybenmarmelade, billede 2 Hybenmarmelade, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Hybenskaller (renset vægt) Hyben svinder med ca 50% ved rensning.
5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
400 gram Rørsukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 Citron 1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
1 vanillestang Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
1 tsk. Vanillesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Atamon, flydende
   
Opskrift:
Der skal plukkes ca. 2 kg hyben til opskriften. Pluk blomst og stilk af hybenerne og flæk dem. Skrab kernerne ud og skyl dem grundigt.

Vask citronerne og riv skallen med juliennejern.

Kog hybenskallerne med vand, citronskal, en flækket vanijestang og saften af de to citroner i 20 minutter under låg. Herefter tilsæt sukker.

Kog videre i 15 minutter uden låg. Skyl glas og låg i kogende vand med 1 tsk atmon. Skal marmeladen holde længe er det en god idé at tilsætte 1 tsk atamon i den afkølede færdige marmelade.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (35 stemmer)

Opskriften er vist 132662 gange,
og udskrevet 2141 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 9304 (2215 kcal)
KJ pr. små glas 2326 (553 kcal)
Vægt ialt 2104 gram
Vægt pr. små glas 526 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 442 KJ (105 kcal)
Protein 0.3 gram
Fedt 0.3 gram
Kulhydrat 26.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Egon Klitgaard  -  2020-08-16 11:57:15
Rigtig god opskrift. Har lavet den lige efter bogen og den er super men grov med store skaller Jeg har lavet 2. Omgang af 2 kilo rensede hyben med samme opskrift - men ladet de rensede hyben køre gennem en foodprocessor ganske kort og ladet dem stå natten over på køl blandet med sukkeret og citronsaften. Dagen efter tilsat citrus skallerne og lidt vand - men kun 1/3 - 1/2 af mængden da de har afgivet deres egen væde natten over. Kogt det hele i 40 min - og vupti en rigtig confiture af hyben. Fremgangsmåden skylder jeg at give æren for til en ældre fransk dame som fra sin bedstemor altid har lavet bær-marmelader efter denne fremgangsmetode.

Karina  -  2018-07-31 12:44:52
Rigtigt godt også at putte lidt æblestykker i. Jeg har med fordel blendet massen let, når den er færdigkogt. Det giver en mere cremet marmelade.

Gudrun  -  2017-09-05 17:31:52
Efter min mening er den for sød og vil anbefale at blande søde æblev i og så kun 100 gr rørsukker

Christel  -  2017-08-18 12:48:03
Tror ikke de mener du skal skylle kernerne men skallerne.

Tove J  -  2016-09-29 21:38:06
Hvorfor skal man flække blomst og stilk? Hvorfor skal man skylle kernerne grundigt? Jeg plejer at smide blomst,stilk og kerner ud,så hvorfor lave ekstra arbejde! Helt seriøst: del dine hyben (uden blomst, stilk,kerner og ormegange)i 4 dele og brug den udmærkede opskrift. Ps. Jeg renser de kvarte hyben med pegefingeren -- og jeg plukker først hyben i oktober, så er jeg nemlig fri for ormegange i bærrene!

DortheF  -  2014-09-09 12:48:59
Bortset fra Atamon er det en fin opskrift. Kog glassene i 10 min og skyl evt. med vodka. Lige så effektivt og meget meget sundere.