Sprød jordbærtærte
Hovedingrediens : Bær - Jordbær Indsendt : Red : |
|
|
Hak mel og smør sammen, tilsæt ægget og ælt det hurtigt sammen til en dej. Brug evt. foodprocessor. Lad dejen hvile i køleskabet i ca. 30 min.
Pisk fløde, æg, maizena og sukker sammen i en gryde. Lad det koge op under omrøring til en tyk creme og smag til med vaniliesukker.
Afkøl. Rul dejen ud og læg den i en tærteform med aftagelig bund. Prik dejen og bag tærtebunden ved 200 ° i 15-20 min. Afkøl. Fordel cremen i tærtebunden, læg de skivede jordbær dekorativt ovenpå. Smelt ribsgeléen og fordel den over jordbærrene. Lad tærten stå koldt, til geléen er stivnet. |
|
Opskriften er vist 18910 gange,
og udskrevet 450 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (11 stemmer) |
|
Kommentarer Tine - 2011-06-26 17:41:43 Noget særligt man skal gøre for at få cremen til at blive tyk? Jeg piskede og piskede uden resultat... Skal man måske røre flødeskum i, i stedet for at røre piskefløde i? Bibelot - 2009-06-05 10:58:35 Efter 2 år stadig den mest eftertragtede tærte i familien. Fast søndagstilbehør Caitlin - 2008-06-15 09:12:25 Det er da den fra en af opskriftbøgerne fra ugebladet Søndag (bog kun med jordbær-opskrifter). Har bagt den tonsvis af gange og folk er vilde med den. Anne Kathrine - 2008-06-09 19:03:49 Det er godt nok en super opskrift! Mine gæster elskede den :) Bibelot - 2007-05-29 09:47:48 Klart den tærte med bedst smag, men ikke lige særlig fedtfattig. mesterkok - 2005-01-01 01:01:01 tærten er super god! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne