Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Koldhævede boller

Koldhævede boller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 12 stk.
Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Koldhævede

Hovedingrediens : -

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : ikke fryseegnet

Indsendt :


Koldhævede boller, billede 4 Koldhævede boller, billede 1 Koldhævede boller, billede 2 Koldhævede boller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
300 gram Durummel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
300 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
15 gram Gær
   
Opskrift:
rør gæren ud i koldt vand og tilsæt resten af ingredienserne. rør dejen glat med en (træ)ske, den skal være ret fugtig, da melet suger væske i løbet af den tid står i køleskabet. hvis den ikke er fugtig nok, så tilsæt evt. mere vand. den skal hænge sammen, men bare sådan fugtig.

kom dejen i en oliesmurt skål (vigtigt), dæk med stanniol og stil i køleskabet natten over.


sæt dejen på bageplade med 2 skeer(den er sådan ligt sej og lang i den).

sæt pladen i en KOLD ovn og sæt den på 230 grader alm. ovn, (lidt mindre hvis der bruges varmluft) og bag i ca 30 minutter, eller til de der gyldne og gennembagt.

Tips:

De kan laves kun med hvedemel, krummen bliver stadigvæk ret sej.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (7 stemmer)

Opskriften er vist 24776 gange,
og udskrevet 227 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 8907 (2120 kcal)
KJ pr. stk. 742 (176 kcal)
Vægt ialt 1127 gram
Vægt pr. stk. 93 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 790 KJ (188 kcal)
Protein 5.6 gram
Fedt 0.7 gram
Kulhydrat 39.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Super gode  -  2018-09-22 09:49:10
Bagte dem dog kun omkring 20 min. Blev super gode, og dejlig nemme weekendboller.

Lene  -  2012-07-25 11:13:14
Prøv at komme 150 gr. havregryn og 150 gr. durummel i, istedet for 300 gr. durummel. Lækkert - sundt og billigt.

Lene  -  2012-07-24 12:30:56
Prøv at skifte halvdelen af durum melet ud med havregryn. Billigere og VÆLDIG lækkert.