Portvinskage

Portvinskage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Øl / Vin og Spiritus - Portvin

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Portvinskage, billede 4 Portvinskage, billede 1 Portvinskage, billede 2 Portvinskage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
75 gram Valnøddekerner 2.5 dl. hele valnøddekerner svarer til ca. 100 gram.

2 dl. hakkede valnødekerner svarer til ca. 100 gram.
1 dl. Portvin, mørk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
100 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
125 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
   
1 dl. Portvin, mørk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Marcipanlåg 290g. Odense marcipan. Marcipanlåget har en diameter på 38 cm. og vejer 290
   
  Pynt:
Valnøddekerner 2.5 dl. hele valnøddekerner svarer til ca. 100 gram.

2 dl. hakkede valnødekerner svarer til ca. 100 gram.
chokoladespåner
   
Opskrift:
Nødderne hakkes groft og lægges i blød i portvin i 30 min.

Rør smør og sukker blødt og tilsæt æggene, et ad gangen.
Bland mel og bagepulver og vend det i dejen. Vend også nødder (incl. ikke opsuget portvin) og hakket chokolade i dejen.

Bag den i en velsmurt springform ca. 19 cm. i diameter i ca. 30 min. ved 200 grader C. alm. ovn på midterste rille.
Lad kagen køle helt af.

Vend den ud på et fad og hæld den anden dl portvin ud over den. Pisk fløden til en stiv skum, som smøres på kagen. Dæk med marcipanpladen.

Kan pyntes med hele valnødder og chokoladespåner.





karakterer:
Opskriften er vist 14255 gange,
og udskrevet 260 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 20963 (4991 kcal)
KJ pr. Pers. 2620 (623 kcal)
Vægt ialt 1335 gram
Vægt pr. Pers. 166 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1570 KJ (373 kcal)
Protein 4.8 gram
Fedt 21.9 gram
Kulhydrat 36.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu