Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Hjemmelavet hvidløgsmayonnaise, Verdens nemmeste

Hjemmelavet hvidløgsmayonnaise, Verdens nemmeste, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Diverse Tilbehør

Hovedingrediens : Rodfrugter - Hvidløg

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : nej

Indsendt af : MrPingwin

Indsendt :


Hjemmelavet hvidløgsmayonnaise, Verdens nemmeste, billede 4 Hjemmelavet hvidløgsmayonnaise, Verdens nemmeste, billede 1 Hjemmelavet hvidløgsmayonnaise, Verdens nemmeste, billede 2 Hjemmelavet hvidløgsmayonnaise, Verdens nemmeste, billede 3
Fotograf: MrPingwin  

Ingredienser:
1 Hele æg, pasteuriseret 1 pasteuriseret æg vejer ca 50 gram
2 dl. Rapsolie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.25 tsk. Sennepspulver
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
2 tsk. Citronsaft. friskpresset 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Det hele heldes sammen i det målebæger som følger med håndblenderen og ”hviler ca. 15 min, herefter bruger man håndblenderen. Ned i bunden af blandingen og så køre man op og ned et par gange og wupti- så er der hvidløgsmayo.

Tips:

hjemmelavet hvidløgsmayonnaise på 15 min- kan det være nemmere ?. Hvis man skal bruge mere, doubler man bare op, men knap så meget hvidløg.

(kan erstattes med en ½ tsk. Dijon sennep)


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (116 stemmer)

Opskriften er vist 30892 gange,
og udskrevet 283 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 8060 (1919 kcal)
KJ pr. Pers. 2015 (479 kcal)
Vægt ialt 272 gram
Vægt pr. Pers. 68 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 2963 KJ (705 kcal)
Protein 2.5 gram
Fedt 78.3 gram
Kulhydrat 1.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

MrPingwin  -  2016-07-26 07:42:49
Det med at det ikke bliver stift har jeg også oplevet. Mit bedste bud er at det pasteuriseret æg ikke er helt frisk, eller at "hvileperioden" har været for kort.Op på hesten igen- smid den mislykked blandning ud og start forfra !. mvh MrPingwin

  -  2016-07-23 07:41:51
Brugte hele ægget og det blev aldrig stift,

MrPingwin  -  2015-07-26 15:55:17
Hej Janne Undskyld det sene svar- er lige kommet hjem fra ferie. Rapsolien er meget neutral i smagen, hvor olivenolie har en meget kraftig smag, så det kan ikke anbefales at du "kun" bruger olivenolie.

Janne  -  2015-07-18 13:12:26
Hej, er der en grund til at du bruger rapsolie? Jeg har nemlig kun olivenolie tilbage, så jeg tænkte om det gør en forskel?

MrPingwin  -  2014-02-27 12:00:57
Ja Anne, det er HELE æg :)

Anne  -  2014-02-17 21:03:36
er det hele æg man skal bruge - og ikke kun blommerne?

MrPingwin  -  2013-03-05 09:30:02
Jeg er blevet gjort opmærksom på, at det hedder en Stavblender og ikke en ”håndblender” :). Det er en god ide, at ”hvile perioden” foregår i køleskab, da hvidløgs mayonnaisen smager bedst, når den er helt kold. Mayonnaisen er helt fantastisk til f.eks. spansk kartoffel tortilla, eller salt kartofler.