Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Fyldt svinemørbrad på flødekartofler

Fyldt svinemørbrad på flødekartofler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinemørbrad Hel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt af : Plet

Indsendt :


Fyldt svinemørbrad på flødekartofler, billede 4 Fyldt svinemørbrad på flødekartofler, billede 1 Fyldt svinemørbrad på flødekartofler, billede 2 Fyldt svinemørbrad på flødekartofler, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
1 bdt. Porre 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
500 gram Svinemørbrad, afpudset
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
4 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
1 bdt. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
200 gram Champignoner 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Hak champignonerne groft og svits dem på en tør pande, til væden er væk. Afkøl dem.
Rør smørret blødt med presset hvidløg, rør champignonerne samt persillen i.

Afpuds mørbraden for sener og fedt og skær en dyb rille på langs, der foldes ud, og bankes let.
Smør kødfladerne med hvidløgssmørret. Kødet foldes sammen, og ombindes eller syes med snor. Den kan også lukkes med kødnåle eller tandstikker. Læg kødet i køleskabet.

Skræl kartofler og rens porrer. Begge dele skæres i skiver, og fordeles i et smurt ildfast fad. Drys salt og peber. Hæld fløden ved, og sæt fadet i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn ca 45 min. Kartoflerne skal være knap møre.

Imens brunes mørbraden på alle sider, og drysses med salt og peber. Når kartoflerne er knap møre, skrues ovnen ned på 180 grader og mørbraden lægges ovenpå. Efter 20-30 min er retten mør.

Skær kødet i tynde skiver, og læg skiverne tilbage på kartoflerne. Server straks.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (16 stemmer)

Opskriften er vist 80208 gange,
og udskrevet 1638 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 17220 (4100 kcal)
KJ pr. Pers. 4305 (1025 kcal)
Vægt ialt 2816 gram
Vægt pr. Pers. 704 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 611 KJ (145 kcal)
Protein 5.5 gram
Fedt 10.5 gram
Kulhydrat 8.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

  -  2016-03-23 19:45:57
Synes der var for kraftig smag af hvidløg og vi kan bestemt godt lide hvidløg :-) men det andet var lækkert

  -  2014-04-26 17:55:48
Det smager fantastisk godt. :) Har lige lavet retten, og den blev en succes. :)

  -  2013-06-25 18:42:36
svinemørbra skåret i skiver brunet i panden med ærter og små kartofler til

Kim Jensen.  -  2013-02-28 15:24:57
Dejlig ret, man kan erstatte halvdelen af fløden med grønsags bouillon, hvis ikke man vil ha' den for fed. ;-)