Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Appelsinkage med marcipan

Appelsinkage med marcipan, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 12 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Citrusfrugt - Appelsin

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : RBP

Indsendt :


Appelsinkage med marcipan, billede 4 Appelsinkage med marcipan, billede 1 Appelsinkage med marcipan, billede 2 Appelsinkage med marcipan, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
150 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
100 gram Ren rå marcipan
4 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
350 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 tsk. Vanillesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 Appelsin, skal og saft heraf 1 appelsin indeholder ca. 1 dl. saft
2 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Blødt smør og sukker piskes hvidt, fintrevet marcipan tilsættes, og der piskes yderligere. Æggene tilsættes et af gangen under konstant piskning. Mel, bagepulver og vaniljesukker sigtes og røres i blandingen. Til sidst tilsættest fintrevet appelsinskal, appelsinsaft og mælk. Der røres til massen er ensartet.

Dejen hældes i en bradepande 23x33 cm. eller 20 cm. springform.

Bages ved 175 grader C alm. ovn i ca. 35 - 40 minutter.

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (9 stemmer)

Opskriften er vist 35560 gange,
og udskrevet 740 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 19566 (4658 kcal)
KJ pr. Pers. 1630 (388 kcal)
Vægt ialt 1548 gram
Vægt pr. Pers. 129 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1263 KJ (300 kcal)
Protein 5.7 gram
Fedt 17.5 gram
Kulhydrat 31.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Susanne  -  2016-11-27 10:16:27
En ok kage, god smag, men for klæg efter min smag

  -  2012-12-26 14:34:51
Brug smeltet mørkchokolade til glasur :-)

Per  -  2012-12-21 21:56:43
Dette er en tung/svampet men dejlig kage i stil med macarinkage

RBP  -  2012-04-28 13:03:23
Tilføjelse: Selvfølgelig er den bedst med glasur ovenpå. Bare ganske almindelig glasur med flormelis og vand og evt. med lidt reven appelsinskal. Jeg synes også det ser godt ud, hvis man tilføjer lidt gul farve til dejen, enten gul frugtfarve eller gul pastafarve.