Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Hvid pizza 02

Hvid pizza 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : -

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Fryseegnet

Indsendt af : Yogi

Indsendt :



Ingredienser:
25 g.gær
4 dl.lunkent vand
1 spsk.salt
3 dl.durummel
6 dl.hvedemel
2 dl.rugmel
2 spsk.olivenolie
360 g.gedeost
1 ps.reven mozarella
300 g.Parmaskinke
1 portionrucola
2 løg
 
Opskrift:
Gæren oplsøses i det lunkne vand, hvor olivenolien også er tilsat.
De 3 meltyper måles ud og hældes i skålen, og saltet tilsættes.
Ælt dejen sammen, og stil den til hævning et lunt sted i ca. ½ time.
Del dejen i 4, hvis du ikke vil lave pizzaen som en bradepandepizza.
Pak dejen i film, og stil den i køleskabet til det skal bruges.

Rul dejen ud til enten de 4 pizzaer eller som en stor pizza i bradepanden.
Bages i ovnen i 5 minutter ved højeste temperatur.
Tag dejen ud, og dæk bunden med gedeost.
Hvis gedeosten ikke rækker, toppes der op med mozarella, indtil den ønskede mængde er opnået.
Tyndt skårne løgringe fordeles ud over osten, og pizzaen bages færdig i ovnen.
Lad den bage 10-15 minutter, men hold øje med den de sidste 5 minutter, så den ikke bliver mørkebrun.
Når pizzaen er brun i kanterne, og al osten er smeltet, tages den ud til afsluttende dekorering.
Fordel parmaskinke ligeligt på pizzaen, og top af med skyllet rucola-salat, og stænk til sidst lidt god olivenolie på.
Serveres straks.

Tips:

Dejen til pizzaen bør laves mindst 12 timer før brug, og altså helst dagen inden. Pga. gedeost og parmaskinke er det ikke en helt billig pizza. Fuld knald på ovnen betyder 250-300 gr. men moderne ovne kan sjældent opnå 300 gr. Keep it simple! Det lyder fjollet, at der ikke skal mere på pizzaen, men der mangler intet, og vil du alligevel gerne have lidt ekstra, gør pinjekerner og tørrede tranebær ingen skade. Hvidløg er også gangbart, men en dyr parmaskinke står nu bedst, når den er nøgen.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 2469 gange,
og udskrevet 56 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Anna-Grethe  -  2016-05-24 18:19:08
Den kvarte mængde gir rigeligt til 2