Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Anderledes og fordansket sheperds pie

Anderledes og fordansket sheperds pie, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : ikke fryse egnet

Indsendt af : Chrris

Indsendt :


Anderledes og fordansket sheperds pie, billede 4 Anderledes og fordansket sheperds pie, billede 1 Anderledes og fordansket sheperds pie, billede 2 Anderledes og fordansket sheperds pie, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
500 gram Oksekød, hakket ca. 16% fedt
1 ds. Hakkede tomater, konserves 1 dåse vejer normalt 400 g.
70 gram Tomatpure. koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
1 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
Revet ost, mozzarella 45+ Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Tænd ovnen på 200 grader C. alm. ovn.

Skræl kartoflerme og skær i mindre stykker
Kog kartoflerne møre (omkring 20 min.)

Løg hakkes mellemfint og svitses hurtig i en stor gryde
Hakket oksekød brunes sammen med løg til det er helt mørkt
Tomatpure og de hakkede tomater tilsættes
rør rundt og lad det gerne simre i 10-15 minutter.
Tilsæt salt og peber

Mos kartoflerne og tilsæt evt. et lille skvæt mælk, der gør det nemmere, at lave kartoflerne til mos.

Hæl tomatsaucen i et stort ovnfastfad og fordel kartoffelmosen ovenpå.

Sæt fadet i ovnen i 20-30 min
efter halvdelen af bagetiden drysses den revne ost over kartoffelmosen.

Tips:

Retten kan spices op med finthakket chili i saucen Frisk basilikum kan også med fordel tilsættes. Kom gerne med andre forslag så jeg selv kan spice den lidt mere herhjemme.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (20 stemmer)

Opskriften er vist 59741 gange,
og udskrevet 1205 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 8912 (2122 kcal)
KJ pr. Pers. 2228 (530 kcal)
Vægt ialt 2120 gram
Vægt pr. Pers. 530 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 420 KJ (100 kcal)
Protein 5.9 gram
Fedt 4.0 gram
Kulhydrat 10.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Sarah  -  2017-03-09 16:52:48
Som Jesper siger, så er det en Cottage Pie, ikke Shepards da kødet skal være af lam. Så den er ikke ligefrem 'fordansket', den er blot navngivet forkert :-P

peter h  -  2017-02-27 20:02:59
Hvad er den dybere mening, med at tænde ovnen ½ time før kartoffelmosen er klar?

Jesper  -  2015-07-27 17:10:40
Det hedder en Cottagepie når der er brugt oksekød. Shepherdspie er med lam.

  -  2015-05-10 16:37:37
Når jeg laver Shepards Pie, skærer jeg en chorizopølse i mindre stykker og bruner den godt af på en pande, lige som man gør med bacon. Så tilsætter jeg løg, porrer og gulerødder samt hk. oksekød og tomatkoncentrat og div. krydderier. Det smager fantastisk godt.

Mathias  -  2015-02-23 15:56:14
Jeg kom også hvidløg samt lidt oregano og basilikum i. Jeg tror det kunne være interesant at prøve denne opskrift med en normal bolognese istedet for denne kraftigt-tomatsmagende kødsauce.

Klemme  -  2014-03-09 13:53:29
Jeg har ikke lavet den endnu, men jeg tænker, at man godt kan tilføje en masse grøntsager til kødsovsen, fx gulerødder, persillerødder, champignon, peberfrugt osv.

michael  -  2013-09-30 19:20:51
udemærket ret, hvis man ikke har mælk kan kartoffel mosen evt. laves med lidt smør og hvidvin

  -  2013-06-09 16:27:39
Søg på Gordon ramsey shepards pie den er god den bedste jeg har smagt

:)  -  2013-04-10 19:38:55
Har aldrig smagt en ægte sheperds pie, men denne smagte godt. Jeg tilføjede dog 3 hvidløg (knuste). samt ½ tsk chili pulver. Den skal helt klart laves igen en dag :)

  -  2013-03-09 12:04:51
Nem og hurtig opsrift. Vi laver den ofte og ungerne er vilde med den:)