Camillas laks med spicy kartoffellåg

Camillas laks med spicy kartoffellåg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : LakseFisk - Diverse laks

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er ikke fryseegnet

Indsendt af : Axel Oldenskov

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
5-6 store bagekartofler
2 fedhvidløg meget fint hakket
1 rød chili meget fint hakket
1-2 håndfulde hakkede koriander
1 spsk.sukker
1 spsk.fiskesauce
1 spsk.sojasauce
2 spsk.revet ingefær
 revet ost til gratinering
 salt
 smør
 mælk
 
0.5 side laks eller laksesteaks der passer til antal personer
 paprika
 peber
 citronsaft
 smør
 laksen krydres efter smag eller temperament
 
Opskrift:
Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog dem møre i en gryde med vand uden salt.
Når kartoflerne er møre, hældes vandet fra og damp kartoflerne tørre. Mos kartoflerne med en kartoffelstøder - tilsæt en god klat smør og mælk til mosen bliver lind og kan bruges som kartoffellåg. Resten af ingredienserne blandes i.

Imens lægges ½ side laks eller laksesteaks i et ildfast fad drysses med paprika, peber, citronsaft til sidst fordeles nogle smørklatter jævnt over laksen, laksen sættes i en forvarmet ovn 190 grader varmluft i ca. 20 minutter.
Laksen tages ud og kartoffelmosen fordeles over laksen så det dækker, brug al kartoffelmosen da de fleste gerne vil spise mere af denne da den er eventyrlig lækker. Gratiner med revet ost gerne rød cheddar.
Fadet sættes nu atter ind i ovnen i 15 – 20 minutter.

Serveres med en paprika sovs, der er en lækker paprika sovs på dette link





karakterer:
Opskriften er vist 15225 gange,
og udskrevet 337 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2014-10-18 16:56:21
Min kone bryder sig ikke så meget om laks men denne smagte hende