Boller i karry med kokosmælk

Boller i karry med kokosmælk, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Blandet kød - Andet blandet kød

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Tilberedningstid : 45 minutter

Indsendt :      Red :
Boller i karry med kokosmælk, billede 4 Boller i karry med kokosmælk, billede 1 Boller i karry med kokosmælk, billede 2 Boller i karry med kokosmælk, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Kødboller:
500 gram Hakket svine og kalvekød 8-12%
150 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
30 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Sovs:
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
100 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 spsk. Karry, madras
0.25 spsk. Gurkemeje, stødt
1.5 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

4 dl. Kokosmælk, stor dåse 400ml 1 stor (almindelig) dåse kokosmælk indeholder 400 ml.

1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Kogevand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Rør det hakkede kød sejt med lidt salt. Tilsæt fintrevet løg, hvedemel, æg og peber og rør godt, tilsæt så mælk til passende i konsistens, så den kan formes til boller.

En gryde med vand bringes i kog, skru ned på laveste blus og sæt bollerne med en teske eller dessertske. Når de kommer op til overfladen koger de videre 5-10 minutter an på størrelsen. Tages op og lægges på en tallerken gem kogevandet, det skal bruges til sovsen.

Karry Sovsen:
Kom smørret i en gryde når den bruser kommes hakket løg i som steges bløde. Så tilsættes karry, gurkemeje og hvedemel og rør godt nu kan man ikke gå fra gryden. Tilsæt kokosmælken mens du rør det hele tiden, tilsæt så kogevand og pisk indtil man synes sovsen har den rigtig konsistens.

Smag sovsen til med salt og peber og lad den koge et par minutter, for at få melsmagen væk.

Serveres med ris.





karakterer:
Opskriften er vist 6529 gange,
og udskrevet 15 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 8729 (2078 kcal)
KJ pr. Pers. 2182 (519 kcal)
Vægt ialt 1488 gram
Vægt pr. Pers. 372 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 586 KJ (139 kcal)
Protein 8.5 gram
Fedt 10.1 gram
Kulhydrat 4.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu