Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Sprængt nakkefilet, Sådan sprænger du en nakkefilet

Sprængt nakkefilet, Sådan sprænger du en nakkefilet, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : -

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Fryseegnet : Ikke afprøvet

Indsendt :


Sprængt nakkefilet, Sådan sprænger du en nakkefilet, billede 4 Sprængt nakkefilet, Sådan sprænger du en nakkefilet, billede 1 Sprængt nakkefilet, Sådan sprænger du en nakkefilet, billede 2 Sprængt nakkefilet, Sådan sprænger du en nakkefilet, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2000 g.nakkefilet
 
 Sprænglage:
400 g.nitritsalt
50 g.sukker
50 dl.vand
 
Opskrift:
Nitritsalt og sukker opløses i koldt vand ved omrøring.

Læg nakkefiletten i sprænglagen, læg evt. noget over til at holde nakkefiletten dækket med sprænglage, evt en tung tallerken.

Stilles i køleskab i 6 dage, den behøver ikke vendes eller ses til.


Efter de 6 dage tages nakkefileten op og kommes i en gryde med koldt vand, så det lige dækker. Bring vandet i kog og skum.

Kog ved lav varme under låg i 2-3 timer til kødet er mørt.

Dæk nakkefileten med stanniol og lad kødet hvile i ca. 20 minutter, eller lad kødet hvile i kogevandet i ca. 20 minutter.


Serveres med kogte grønsager og kartofler, og opbagt smørsauce eller smeltet smør.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 13284 gange,
og udskrevet 72 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu