Sprængt nakkefilet, Sådan sprænger du en nakkefilet

Sprængt nakkefilet, Sådan sprænger du en nakkefilet, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Nakkefilet

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Fryseegnet : Ikke afprøvet

Indsendt :      Red :
Sprængt nakkefilet, Sådan sprænger du en nakkefilet, billede 4 Sprængt nakkefilet, Sådan sprænger du en nakkefilet, billede 1 Sprængt nakkefilet, Sådan sprænger du en nakkefilet, billede 2 Sprængt nakkefilet, Sådan sprænger du en nakkefilet, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2000 g.nakkefilet
 
 Sprænglage:
400 g.nitritsalt
50 g.sukker
50 dl.vand
 
Opskrift:
Nitritsalt og sukker opløses i koldt vand ved omrøring.

Læg nakkefiletten i sprænglagen, læg evt. noget over til at holde nakkefiletten dækket med sprænglage, evt en tung tallerken.

Stilles i køleskab i 6 dage, den behøver ikke vendes eller ses til.


Efter de 6 dage tages nakkefileten op og kommes i en gryde med koldt vand, så det lige dækker. Bring vandet i kog og skum.

Kog ved lav varme under låg i 2-3 timer til kødet er mørt.

Dæk nakkefileten med stanniol og lad kødet hvile i ca. 20 minutter, eller lad kødet hvile i kogevandet i ca. 20 minutter.


Serveres med kogte grønsager og kartofler, og opbagt smørsauce eller smeltet smør.





karakterer:
Opskriften er vist 49709 gange,
og udskrevet 320 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2023-07-11 17:35:04
Ja det er 5 liter vand

  -   2023-07-05 09:31:06
50dl er lig med 5l, er det korrekt, eller er det 5dl der skulle stå?

  -   2023-06-17 16:51:05
Almindeligt salt eller nitrit salt. Ingen af dem er sunde. Nitrit salt mindsker risikoen for pølseforgiftning, og den er meget lille, hvis man ellers holder en god hygiejne, men som man siger, better safe than sorry. Hvis man arbejder professionelt med fødevarer, så er der ingen tilgivelse, hvis det går galt og derfor bruger man nitrit salt. I hjemme køkkenet kan man uden dårlig samvittighed springe nitrit salt over. Pølseforgiftning/botulisme udvikler sig specielt i et iltfrit miljø, hvor den ikke skal konkurrere med andre bakterier, der trives med ilt...

  -   2021-12-04 18:38:56
Du kan godt bruge almindeligt salt, men du får ikke samme røde farve på kødet

  -   2020-12-20 12:32:18
Kan man ikke blot anvende almindeligt salt, i stedet for nitrit salt, som jo ikke ligefrem er sundt?