Creme til fastelavnsboller

Creme til fastelavnsboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
Kage tilbehørRet : Kage tilbehør - Creme - Kagecreme

Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Mælk

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Fryseegnet : Ikke afprøvet

Indsendt :      Red:

Creme til fastelavnsboller, billede 4 Creme til fastelavnsboller, billede 1 Creme til fastelavnsboller, billede 2 Creme til fastelavnsboller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
30 gram Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
50 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
2 Æggeblommer, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggeblomme vejer ca 15 gram
1 Vaniljestang, kornene heraf Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
5 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Sukker, maizena og vaniljekorn blandes godt så vaniljekornene ikke klumper. Tilsæt mælk og æggeblomme og piskes godt.

De resterende 4 dl sødmælk koges op i en gryde med den tomme vaniljestang. Så snart mælken koger, tilsættes de øvrige ingredienser. Koges op i 5 sekunder og hældes straks i en kold beholder. og stilles i køleskab utildækket.

Cremen skal anvendes samme eller næste dag.

Tips:

Cremen her er tænkt til fyld i gammeldags fastelavnsboller og den er bagefast.

Skal cremen bruges kold til fyld i wienerboller eller vandbakkelser kan der vendes noget piskefløde pisket til flødeskum for at gøre den mere lækker.

Koldcreme af pulver og mælk er ikke nødvendigvis bagefast, nogle produkter beskriver at du skal bruge mindre mælk for at cremen er bagefast.

En rest creme kan bruges som budding evt. med en saftsauce eller en klat syltetøj.


karakterer:
Opskriften er vist 473 gange,
og udskrevet 8 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 2949 (702 kcal)
KJ pr. Portion 2949 (702 kcal)
Vægt ialt 610 gram
Vægt pr. Portion 610 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 483 KJ (115 kcal)
Protein 3.5 gram
Fedt 4.0 gram
Kulhydrat 16.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu