Kartoffelpizza med pesto

Kartoffelpizza med pesto, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 2 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Kejoh54

Indsendt :      Red :
Kartoffelpizza med pesto, billede 4 Kartoffelpizza med pesto, billede 1 Kartoffelpizza med pesto, billede 2 Kartoffelpizza med pesto, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Pizzadej:
400 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
25 gram Gær, frisk
1.5 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
0.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
   
300 gram Kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
0.5 dl. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
0.5 tsk. Rosmarin, tørret
   
Opskrift:
Pizzadej:
Opløs gæren i vandet (ca. 30 grader C). Bland resten sammen med vandet, gem dog mel til at ælte på. Ælt dejen rigtig meget.
Drys lidt mel på og skær et kryds og lad dejen hæve under et klæde en halv times tid.


Skær de rå kartofler meget tyndt ud nærmest papirstyndt, brug gerne en mandolin. Skyl dem i vand for at trække lidt stivelse ud og tør dem så grundigt i et rent viskestykke.
Vend kartoflerne med olie, salt, peber og rosmarin, stil til side.

Rul eller tryk dejen ud i en let smurt bradepande eller bageplade, det kan også laves 2 runde pizzaer.
Fordel kartoflerne på dejen.

Bag pizzaen på midterste rille ved 270 grader C. alm ovn i 12-15 minutter.

Kan serveres med pesto på toppen og evt. en grøn salat.





karakterer:
Opskriften er vist 4368 gange,
og udskrevet 69 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 9692 (2307 kcal)
KJ pr. Pers. 4846 (1153 kcal)
Vægt ialt 1059 gram
Vægt pr. Pers. 529 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 915 KJ (217 kcal)
Protein 4.4 gram
Fedt 7.0 gram
Kulhydrat 35.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu