Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Kold rabarbersuppe med vanilleis

Kold rabarbersuppe med vanilleis, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
SuppeRet : Suppe - Frugtsupper

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Kold rabarbersuppe med vanilleis, billede 4 Kold rabarbersuppe med vanilleis, billede 1 Kold rabarbersuppe med vanilleis, billede 2 Kold rabarbersuppe med vanilleis, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Suppe:
1000 gram Rabarber renset vægt
250 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 vanillestang Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
2.5 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
lidt Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
evt. Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Iscreme:
2.5 dl. Creme fraiche 38 % 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 vanillestang Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
6 Æggeblomme, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggeblomme vejer ca 15 gram
150 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 Husblas, blade 1 blad husblas vejer ca. 1.7 gram,
   


Opskrift:

Suppe:
Rabarberne skylles og snittes groft. Koges op med sukker, vand, kanel samt de flækkede vanillestænger. Rabarberlagen sigtes og jævnes eventuelt med en anelse maizenamel udrørt i lidt koldt vand. Suppen stilles kold.

Iscreme:
Creme fraiche, mælk og den flækkede vanillestang koges op. Æg og sukker piskes sammen og den opvarmede creme tilsættes langsomt og legeres op til cremet konsistens ved svag varme. Den udblødte og lune husblas tilsættes. Det hele afkøles og røres i ismaskine eller stilles i fryseren. Stilles den i fryseren skal den røres af og til. Skal fryse ca. 6-8 timer. Servér suppen iskold med iscreme i.




Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Rabarbersuppe



karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (31 stemmer)

Opskriften er vist 120055 gange,
og udskrevet 2478 gange.


Energi:
KJ total 13334 (3174 kcal)
KJ pr. Pers. 3333 (793 kcal)
Vægt ialt 2243 gram
Vægt pr. Pers. 560 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 594 KJ (141 kcal)
Protein 1.7 gram
Fedt 5.7 gram
Kulhydrat 21.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Ina  -  2016-05-31 19:17:40
I andre opskrifter på rabarbersuppe skal der ca lige så meget vand i som rabarber. Passer de her mængdeforhold ikke bedre til grød?


johnsmith1971  -  2015-05-08 14:36:31
Jeg erstattede 1/2 dl vand med 1/2 dl casa do conego portvin årg. 1982. Fantastisk smag!!


Per  -  2013-06-01 21:21:29
Mener at 2½ dl. vand er ok, der er rigeligt saft i rabarberne, når først vandet begynder at dampe, men ekstra vand kan jo tilsættes hvis man synes at den er for stærk i smagen.


  -  2013-05-31 07:47:58
Der må være fejl på mængden af vand? 2 1/2 dl er ingenting til 1 kg rabarber.


Hanne Christoffersen  -  0000-00-00 00:00:00
jeg kom først sukker og krydderier efter jeg havde sigtet suppen, da jeg finder, at der går for meget tabt med pulpen