Makron- og rabarbertærte

Makron- og rabarbertærte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
Varm DessertRet : Varm Dessert - Dessertkager

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Makron- og rabarbertærte, billede 4 Makron- og rabarbertærte, billede 1 Makron- og rabarbertærte, billede 2 Makron- og rabarbertærte, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej:
125 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
125 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 helt Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
100 gram Mandler, smuttede 1 smuttet mandel vejer ca. 1 gram stykket.

1 dl. hele smuttede mandler vejer ca. 65 gram.
60 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

0.25 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Fyld:
350 gram Rabarber, renset vægt
125 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Flødeskum:
2 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
   
Opskrift:
Smørret røres blødt. Sukkeret drysses i. Ægget tilsættes. Mandlerne hakkes og blandes i. Mel og bagepulver sigtes sammen og røres i til sidst.

Halvdelen af dejen bredes ud i bunden og lidt op af siden på en rund, smurt tærteform.

Fintsnittede rabarber drysses med sukker og vanillesukker og lægges i midten. Resten af dejen trækkes ud over frugten.

Tærten bages i forvarmet ovn ½ time ved 225 grader C. alm. ovn.

Den vendes forsigtigt ud af formen og serveres lunken med letsødet flødeskum.





karakterer:
Opskriften er vist 119050 gange,
og udskrevet 3773 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (42 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 14591 (3474 kcal)
KJ pr. Pers. 1823 (434 kcal)
Vægt ialt 1094 gram
Vægt pr. Pers. 136 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1333 KJ (317 kcal)
Protein 3.1 gram
Fedt 20.0 gram
Kulhydrat 33.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-06-08 23:19:40
Genial kage med masser af ekstra mandler makroner etc Jeg bager den uden låg mest fordi jeg ikke kunne få den klistrede dej til at ligne noget som kunne trækkes over kagen - og den er super lækker uden låg!

  -   2013-06-05 09:07:51
Super god tærte, bliver kun bedre med en god vanilieis til, eller bare creme fraische. jeg laver dog 1½ portion dej, ellers er det meget svært at få dejen til at række!

  -   2011-05-28 16:01:08
Jeg elsker den tærte, men jeg putter flere mandler og mere mel i så jeg lige kan rulle dejen ud

  -   2011-05-07 20:51:43
Fantastisk kage - kræver vanilleis til

  -   2009-05-27 09:10:33
Jeg bruger 400 g. rabarber og 100 g. sukker til fyldet, det er under ingen omstændigheder surt. Jeg lægger fyldet i bunden af tærteformen og trækker dejgen over fyldet. Det er meget lettere og smager bedre. Desuden bager jeg tærten ½ time ved 190 grader i varmluftsovn.

  -   2008-05-03 13:34:17
håber den smager godt

  -   2007-08-09 13:22:23
Heeh fra de seje

  -   2007-06-08 07:59:37
Makroner er lavet af marcipan - marcipan er lavet af mandler, så der kommer makronen ind. Det smager også af makron. Super god kage !!

  -   2005-01-01 01:01:01
der er ingen makroner i!!!

  -   2005-01-01 01:01:01
Lidt for meget sukker i.

  -   2005-01-01 01:01:01
Jeg kunne ikke nøjes med haldelen af dejen til bunden, måtte lave dobbelt portion dej, og så skulle den lige have et stykke folie over for ikke at blive helt sort.

  -   2005-01-01 01:01:01
det må være mandlerne som gir makronsmagen??

  -   2005-01-01 01:01:01
ja, jeg spørger også efter makronen

  -   2005-01-01 01:01:01
hvor er makronen