Ingefærs kylling med rodfrugtsmos og beurre blanc

Ingefærs kylling med rodfrugtsmos og beurre blanc, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kyllingefilet

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er ikke fryseegnet

Indsendt af : Stefan L

Indsendt :      Red:


Ingredienser:
2 kyllingfiletter
 Ingefær (helt ok hvis det er i pulverform)
 Salt
 Peber
 Rapsolie
 
 Beurre Blanc:
2 dl.hvidvin
2 skalotteløg
1 fedhvidløg
 kruspersille
100-125 g.smør (Gerne lurpak usaltet)
 Safran
 
 Mos:
1 stor rødbede
2 pastinakker
1 gulerod
1 persillerod
2 løg
2 hvidløg
1 håndfuld kruspersille uden stilk
1 Rød Chili
2 Røde pebre
25 g.smør
 Salt
 Peber
 
 Pynt:
 Kruspersille
 CashewNødder
 
Opskrift:
Skræl først alle rodfrugter og hak dem groft. Dernæst hak pebrene og chilien samt løg, hvidløg og kruspersille og put det hele i en gryde. Fyld gryden med vand til alle rodfrugterne er dækket og sæt den til at koge. Alt efter hvor groft de er skrællet skal den stå i kog i mellem 30 og 60 min.

Når de har kogt længe nok, skal næsten alt vand sies fra (lad cirka 1 dl vand blive tilbage). Når dette er gjort blendes indholdet til det har den ønskede struktur. Sæt gryden tilbage på kogepladen med mosen i og tilsæt smør og kruspersille.
Kog væsken ud af mosen (det vil kun tage et par minutter) og den vil være klar til servering.

Beurre Blanc:
Skræl skalotteløg og hvidløg meget fint og hæld dem i en lille sauce gryde, tilsæt derefter hvidvinen, samt en smule kruspersille og kog indholdet ind, så det svarer til cirka 2 spiseskefulde væske. Si skalotteløg og hvidløg fra og hæld væsken tilbage i gryden. Tilsæt dernæst smør og det er MEGET vigtigt ikke at bringe saucen i kog, da det vil få smøret til at skille! Ergo svag varme. Tilsæt safran og giv saucen 5 min. mere og den er derefter klar til servering.

Kylling:
Skær kyllingerne ud i meget flade filetter og krydr med ingefær, salt og peber. Steg i rapsolie og sørg for at resten af maden er ved at være klar, da kyllingen kun skal have et par minutter på hver side.

Pynt tallerkenen med bladene fra kruspersillen, steg lidt cashewnødder hurtigt på en tør pande og hak dem groft. Pynt dem, som du finder det bedst!

Tips:

Dette er en ret, jeg er blevet inspireret af igennem "fusions" tanken. Retten er en kombination af det nordiske køkken, det sydasiatiske og det traditionelle franske køkken. En rigtig lækker opskrift til de mørke vinter aftener.


karakterer:
Opskriften er vist 6413 gange,
og udskrevet 106 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Stefan L  -  2012-01-07 19:19:04
Det er første gang, jeg har indlæst en opskrift og kunne desværre ikke finde ud af at putte billede på. Mosen er blodrød, med et grønligt snit fra kruspersillen. Saucen er gul/orange med et rødt snit fra safranen. og kyllingen lys med et brunligt skær. Utrolig flot og stærke farver! Husk at smage maden til med salt og peber ;)